Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meldpunt voor ‘kennis van zorgprofessionals’

Beroepsorganisatie voor de verpleging en verzorging NU’91 opent een online meldpunt, speciaal voor zorgprofessionals. De vakbond wil hiermee rechtzetten dat politici nu enkel overleggen met ‘zorgbobo’s’ tijdens werkbezoeken aan zorginstellingen.
zorgverlenersFotolia400.jpg

Nu’91 schrijft: ‘Wij roepen politici op verder te gaan dan een werkbezoek aan een instelling of te overleggen met ‘bobo’s’. Maak gebruik van de kennis van de professionals die de zorg verlenen. Het is een gemiste kans voor de zorg in Nederland dat politici zorgprofessionals niet actief betrekken bij het maken van plannen en beleid. Daarom opent NU’91 van dinsdag 7 maart tot donderdag 16 maart eenonline meldpunt.Op het meldpunt kunnen alle zorgprofessionals hun advies aan de nog te formeren Nederlandse regering doorgeven. ‘Want, zoals politici zelf in ieder debat benadrukken: de kern van de zorg is goede zorg.’

Dossier Arbiedsmarkt
De arbeidsmarkt is volop in beweging. Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.