Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NVEH wil eHealth stimuleren in huisartsenzorg

Mark van Dorresteijn
De Nederlandse Vereniging voor eHealth (NVEH) is samen met jonge huisartsen een themapagina gestart over huisartsenzorg en eHealth. Het doel is om eHealth te positioneren als een volwaardig, integraal deelgebied binnen de huisartsgeneeskunde.
NVEH wil eHealth stimuleren in huisartsenzorg

Brede toepassing van eHealth kan volgens de NVEH een belangrijke bijdrage leveren aan het betaalbaar en bereikbaar houden van de Nederlandse gezondheidszorg. “Het biedt huisartsen de mogelijkheid om op efficiënte wijze aan meer patiënten zorg te verlenen en de drempel naar de eerstelijn verder te verlagen, terwijl de kwaliteit van de zorg een nieuwe impuls krijgt en patiënten veel meer de regie kunnen nemen.”

Toepassingen huisartsenzorg

Toepassingen van eHealth in de huisartspraktijk zijn er op verschillende gebieden. Bijvoorbeeld van patiëntencontact bestaat eConsult, eRecept en eAfspraak. Voor samenwerking is er: Zorgdomein, teleconsultatie, KIS. Voor dossiervoering HIS/ADEPD, EPD en voor beslissingsondersteuning NHGDoc.

Project

Het initiatief is in samenspraak met het de artsenorganisaties NHG en KNMG. Uiteindelijk moet het project een plek krijgen binnen websites en initiatieven van artsen zelf, zoals HAweb en het KNMG dossier eHealth. (ICTzorg – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Inschrijving Spider Award

Uw vernieuwende ICT-project aanmelden voor de Spider Award? Het kan nog tot eind september. Meer informatie en aanmelden

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.