Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NVZ en Orde blij met reddingsactie LangeLand

Mark van Dorresteijn
Als medisch specialisten mede-eigenaar worden van het ziekenhuis waarin ze werken, is dat een goede zaak, vinden de Orde van Medisch Specialisten en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ).
NVZ en Orde blij met reddingsactie LangeLand

Artsen en verpleegkundigen van het LangeLand hebben 1,5 miljoen euro geïnvesteerd als onderdeel van een reddingsoperatie van het noodlijdende ziekenhuis. Samen met enkele andere organisaties wisten zij het ziekenhuis te redden. Door de investering valt het ziekenhuis voor 20 procent in handen van de medische staf. ‘Het is een goede ontwikkeling als medisch personeel meer zeggenschap en meer verantwoordelijkheid krijgt in het ziekenhuis’, zegt een woordvoerder van de orde.

NVZ

Ook de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) is positief over die ontwikkeling. ‘Het gezamenlijk optrekken en de financiële gedeelde verantwoordelijkheid van de medische staf is een prima initiatief’, aldus de organisatie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.