Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NVZ vreest uitstel prestatiebekostiging

De NVZ vereniging van ziekenhuizen waarschuwt het ministerie van VWS voor uitstel van het nieuwe bekostigingsstelsel ‘Dbc’s op weg naar transparantie’ (DOT).

De reden is dat de tarieven in 2011 nog van onvoldoende kwaliteit zullen zijn. Dat heeft de Nederlandse Zorgautoriteit informeel vastgesteld. Bovendien, zo schrijft de NVZ in een brief aan minister Klink, heeft het herijken van de normtijden al een strakke planning, die nog lastiger is te halen door het conflict tussen Klink en de medisch specialisten over de stijging van hun inkomens. “

Prestatiebekostiging

Opgeteld bij de onvolledigheid van de productstructuur betekent dit dat van echte prestatiebekostiging per 2011 geen sprake kan zijn”, aldus de NVZ. De financiële effecten zijn vooraf amper te voorzien en worden pas ver na 2011 opgelost. Dat probleem wordt nog versterkt door de onduidelijkheid over de verrekening van kapitaallasten.

Uitstel DOT niet uit te sluiten

De NVZ zegt groot voorstander te zijn van invoering van DOT per 2011, maar sluit onverhoopt uitstel niet uit. In het uiterste geval wordt de huidige bekostigingssystematiek een jaar langer voortgezet, aldus de NVZ. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

Veld wil uitstel invoering nieuwe dbc’s

Kamer botst met Klink over kapitaallasten

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.