Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

NVZD verliest kort geding beloningscode

Mark van Dorresteijn
De Nederlandse zorgbestuurders moeten zich houden aan de Wet Normering Topinkomens (WNT). Zij mogen geen eigen beloningscode hanteren. Dat bepaalde de voorzieningenrechter van de rechtbank in Den Haag vandaag.
NVZD verliest kort geding beloningscode
Premium

Zorgbestuurders vallen door de WNT

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  6 REACTIES

  1. tja beste Peter de Wit. Van mij mogen deze figuren zo snel mogelijk emigreren . De huidige BIG-hype. E.J.S. kan de weg wijzen naar Heilbronn . Ook BONAIRE is een vergaarbak van dit soort figuren , waar CURACAO er al te veel in de ”regering” heeft, terwijl ze in het huidige Suriname zeker asiel kunnen vragen . Inburgeringscursussen zijn nergens vereist, omdat hun profiel ……precies PAST ! ! !

  2. Lees alle reacties
  3. Tja, misschien zijn er mazen in het net. Als de urenbelasting van een minister mee wordt genomen in de relatie met het inkomen zijn we van dat maas in de wet af/is voorkomen. Regels zijn regels maar handhaven is niet handhaven (maar ‘gedogen’ of zoiets).
   Waarom zouden interrimmers anders moeten-worden behandeld?
   Misschien dat er meer capabele jongeren hun kans krijgen want de graaiers vinden toch dat er hoge salarissen moeten worden betaald om te voorkomen dat ze naar het buitenland gaan? Dat kunnen ze dus nu.

  4. Het gezonde verstand en vooral het fatsoen AAN REGERINGSZIJDE heeft gezegevierd. Nu fanatiek blijven controleren welke slinkse manieren de bestuurders aanboren om toch hun onfatsoenlijke salarissen te realiseren; onfatsoenlijk omdat de meesten TEN OPZICHTE VAN DE PATIENTEN EN BEWONERS niet de prestatie leveren die zeer gewenst en geeist mag worden. Die tijd moeten en kunnen ze beter besteden aan de patienten en bewoners.

  5. Zo, het NVZD had het niet slechter kunnen doen. Alle bestuurders balen nu dubbel, eenmaal vanwege de inkomensdaling en eenmaal vanwege de slechte pers die de bestuurders mede door de NVZD over zich heen krijgen. Die inkomensdaling (zeg ik als ‘bestuurder’) is terecht, maar ik vind het vervelend en onterecht dat bestuurders gezien worden als zakkenvullers zonder hart voor de zorg. Laat de NVZD de strijdbijl begraven, en werken aan een beter imago van de bestuurder.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.