Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NZa en NMa versterken samenwerking

Redactie Zorgvisie
De verschillende toezichthouders, waaronder de NMa en NZa, willen nauwer gaan samenwerken. Hiervoor hebben zij onlangs een intentieverklaring getekend.

Mede-ondertekenaars zijn: de Nederlandsche Bank (DNB), de Autoriteit Financiële Markten (AFM), de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA) en de Consumentenautoriteit (CA).

Kennis delen

In de verklaring spreken de zes toezichthouders het voornemen uit in 2009 met elkaar het Markttoezichthoudersberaad op te zetten. In dit beraad willen de toezichthouders hun kennis delen en ervaringen uitwisselen over zaakoverstijgende thema’s en dilemma’s die zich lenen voor een gemeenschappelijke benadering. Het beraad is een aanvulling op de samenwerking die op basis van de bestaande protocollen soms al plaatsvindt.

Vermindering bureaucratie

Hoewel iedere deelnemende toezichthouder een eigen specifieke taak vervult, zijn de vraagstukken en ontwikkelingen waar deze toezichthouders mee te maken krijgen vaak vergelijkbaar. In het kader van het Markttoezichthoudersberaad wordt tijdens twee jaarlijkse bijeenkomsten op bestuurlijk niveau over gezamenlijke thema’s gesproken. Daarnaast wordt geïnvesteerd in bijeenkomsten gericht op kennisdeling op alle niveaus, in de vorm van onder andere seminars, kennisgroepen en ‘best practices’. Dit moet de deelnemende toezichthouders in staat stellen hun toezichtstaken efficiënter en effectiever uit te voeren, wat uiteindelijk tot een vermindering van toezichtslasten kan leiden. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees ook:

Fusie Zeeuwse ziekenhuizen eindelijk goedgekeurd

‘NMa geeft Zeeuwse ziekenhuizen groen licht’

Geen snelle ingreep in Goes

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.