Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NZa keurt fusie goed van Bergman Clinics en NL Healthcare Clinics

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Bergman Clinics en NL Healthcare Clinics kunnen hun fusieplannen verder uitvoeren. De Nederlandse Zorgautoriteit keurt de fusie tussen de overkoepelende holdings van beide zorgaanbieders goed. De instellingen moeten hun fusie nog voorleggen aan de Autoriteit Consument en Markt. Dit heeft de NZa vandaag bekend gemaakt. 
Nico.lab
Foto: iStock

De NZa zegt het volgende over de fusie: ‘Cliënten, personeel en andere betrokkenen zijn op een zorgvuldige wijze betrokken bij de voorbereiding van de concentratie, waarbij zij in ieder geval tijdig en op begrijpelijke wijze op de hoogte zijn gebracht van de inhoud van de concentratieplannen en de manier waarop oordelen of aanbevelingen hierover kenbaar zijn te maken. Hun oordeel en aanbevelingen zijn meegewogen in de besluitvorming’.

Continuïteit van zorg

Holdingorganisaties Malenstein en NPM Capital krijgen gezamenlijke zeggenschap. Uit de bij de aanvraag overgelegde gegevens blijkt dat door betrokken organisaties geen cruciale zorg wordt aangeboden en dat de continuïteit door het fusiebesluit dan ook niet in gevaar zal komen. Bergman Clinics en NL Healthcare Clinics zijn beide zelfstandige klinieken.

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.