Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

NZa keurt fusie UMCG en Ommelander ZG goed

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De NZa gaf gisteren toestemming aan het UMC Groningen voor de overname van de Ommelander Ziekenhuis Groep.
NZa keurt fusie UMCG en Ommelander ZG goed
Foto: Stockxchng

Van de NZa mag het Universitair Medisch Centrum Groningen de Ommelander Ziekenhuis Groep in Winschoten en Stadskanaal overnemen.

NZa

De NZa geeft aan dat er sprake is van een zorgvuldige voorbereiding door beide partijen waarbij effecten van de concentratie in kaart zijn gebracht en zorgvuldig overwogen. Ook zijn alle betrokkenen, zoals cliëntenraden en personeel, geraadpleegd én is duidelijk dat de cruciale zorg is geborgd, zo stelt de NZa.

ACM

Sinds 1 januari 2014 voert de NZa een zorgspecifieke fusietoets uit bij een concentratie van zorgaanbieders. Deze toets is zuiver procedureel met uitzondering van het onderdeel cruciale zorg. De concentratie moet vervolgens nog door de Autoriteit Consument en Markt worden beoordeeld op gevolgen voor de concurrentie en eventuele strijdigheden met de Mededingingswet.

OZG en het UMCG hebben de fusiemelding direct ingediend bij de ACM. Zij verwachten dat de ACM deze toetsing binnen twee maanden na de melding afrondt.

Aandelen

Parallel aan dit traject treffen de OZG en het UMCG voorbereidingen voor het omzetten van de Stichting OZG in de nog op te richten OZG BV. Na positieve besluitvorming door de ACM volgt het definitieve besluit tot overname door de raden van bestuur van de OZG en het UMCG en zal de feitelijke omzetting en overname van de aandelen door het UMCG plaatsvinden.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.