Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NZa onderzoekt reclame bij fysiotherapeuten

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) onderzoekt of Agis hogere vergoedingen mag geven aan fysiotherapeuten die reclame maken voor de zorgverzekeraar. Dat antwoordt minister Klink van Volksgezondheid op vragen van de SP.

Fysiotherapeuten die in hun praktijk een informatiezuiltje met folders over Agis Zorgverzekeringen plaatsen, kunnen 2,50 euro extra per behandeling krijgen. Kamerlid Van Gerven van de SP had de minister vragen gesteld over de deze omstreden vorm van reclame.

Toch onderzoek

Bij de lancering van het initiatief bevestigde de NZa nog ruimte te geven voor de aanpak van Agis. Nu onderzoekt de zorgautoriteit of het informatiemateriaal toegestaan is, schrijft Klink. Ook bekijkt de NZa of Agis een hogere vergoeding wel mag koppelen aan plaatsing van een informatiezuil. De fysiotherapeuten keerden zich tegen het initiatief van de zorgverzekeraar. Klink wacht het onderzoek van de NZa af. (ANP)

Agis beloont fysiotherapeuten die reclame maken

Agis koopt het beste zorg in

Agis investeert in ouderenzorg van Aveant

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.