Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NZa ontvangt veel meldingen over ggz

Redacteur Zorgvisie
De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 1906 vragen en meldingen binnengekregen. Vooral over lange wachttijden in de geestelijke gezondheidszorg trokken mensen vaak aan de bel, laat de NZa weten.
Wilsbekwaamheidsvragen-iStock-400.jpg
Foto: iStock

De meeste vragen en meldingen die bij de autoriteit binnenkwamen gingen over de ggz, ziekenhuiszorg, zorgverzekeraars en mondzorg. Vooral het aantal vragen over lange wachttijden in de ggz is de NZa opgevallen, blijkt uit een persbericht. In mei riep de autoriteit zorggebruikers op om het bij de Informatielijn van de Nza te melden als ze lang moeten wachten voor behandeling bij een psycholoog of psychiater. Ook presenteerde de autoriteit een actieplan om de wachttijdenproblematiek in onder andere de ggz aan te pakken.

Maar niet alleen over de ggz kwamen veel vragen en meldingen binnen. Ook over tandartsrekeningen werd regelmatig aan de bel getrokken. Opvallend vond de NZa ook dat er veel vragen binnenkwamen over de vergoeding van zorgkosten van mensen die een tijdje in het buitenland hadden gewoond.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.