Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NZA past tarieven huisartsen aan

Mark van Dorresteijn
De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) verlaagt de tarieven voor huisartsen per 1 januari 2010. In totaal wordt door de wijziging 60 miljoen euro bespaard op huisartsenzorg. Dat meldt de instantie woensdag.
NZA past tarieven huisartsen aan

De verlaging is het gevolg van een kostenonderzoek van de NZa. De gemiddelde huisarts levert meer consulten en heeft lagere praktijkkosten dan waar tot nu toe rekening mee is gehouden.

Reactie LHV

De Landelijke Huisartsenvereniging (LHV) vindt de bezuiniging onaanvaardbaar en onverantwoord en stelt dat die tot gevolg heeft dat huisartsen vanaf volgend jaar minder zorg gaan leveren. Patiënten zullen volgens de branchevereniging vaker worden doorverwezen naar een ziekenhuis. Ook zullen huisartsen telefonisch minder bereikbaar zijn omdat zij moeten bezuinigen op assistentie, aldus de LHV.

Kostenonderzoek

Het kostenonderzoek toonde aan dat huisartsen in 2006 in totaal 366 miljoen euro bovenop het eigen inkomen verdiende. Van dit bedrag resteert in 2009 nog 172 miljoen. Met de besparing wordt 60 miljoen euro van de vastgestelde 172 miljoen euro weggenomen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

NZa verhoogt korting medisch specialisten

Klink bespaart niets op huisartsen

NZa: huisartsen verdienen te veel

Klink: meer huisarts en minder specialist

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.