Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NZa stelt nieuwe tarieven forensische zorg vast

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) presenteert adviesprijzen waarmee het ministerie van Veiligheid en Justitie voor 2012 forensische zorg inkoopt. De prijzen voor verblijf dalen met 15 procent.
NZa stelt nieuwe tarieven forensische zorg vast

Dit jaar presenteert de autoriteit voor het eerst productprijzen voor de forensische zorg, in plaats van zogenoemde dummyprijzen. De productprijzen zijn een volgende stap op weg naar prestatiebekostiging die vanaf 2012 in de forensische zorg zal gelden.

Prijzen

Vergeleken met vorig jaar zijn de productprijzen voor behandelgroepen gemiddeld met 0,4 procent gestegen, met uitzondering van prijzen voor verblijf, die 15 procent daalden.

Prestatiebekostiging

De NZa adviseert de minister van Veiligheid en Justitie om in 2012 de oude manier van bekostiging nog in stand te houden, maar het vangnet naar 2014 toe af te bouwen. Begin 2012 zal de NZa in een uitvoeringstoets adviseren over hoe en hoe snel prestatiebekostiging kan worden ingevoerd in de forensische zorg. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

De bascule sluit kliniek forensische jeugdpsychiatrie

NZa wil toezien op forensische zorg

McKesson geslaagd voor validatieaudit Forensische DBBC’s

NZa adviseert dbc’s voor forensische zorg

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.