Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NZa: ‘Tarieven huisartsenzorg bevriezen’

Minister Klink van Volksgezondheid wil komend jaar 68 miljoen euro korten op de huisartsenzorg. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft bepaald dat dit voorlopig moet gebeuren door de huisartsentarieven per 1 januari 2009 te bevriezen.

Over 2007 en 2008 is er een kostenoverschrijding in de huisartsenzorg van 255 miljoen euro. Minister Klink heeft bepaald dat op deze kosten 68 miljoen euro moet worden bespaard. In eerste instantie wilde de minister dit bewerkstelligen door de huisartstarieven komend jaar niet te indexeren, maar na bezwaar van de Landelijke Huisartsen Vereninging (LHV) stelde Klink voor de kosten te besparen door de tarieven voor herhaalrecepten te halveren.

Kostenonderzoek

De NZa wil eerst uitzoeken of de halvering gerechtvaardigd is. De besparingsmaatregel wordt meegenomen in hun onderzoek naar kosten en baten in huisartsenpraktijken dat momenteel loopt. Tot die tijd heeft de NZa bepaald dat de huisartsentarieven niet mogen stijgen. De uitkomsten van het onderzoek worden in april 2009 verwacht. De LHV wil niet reageren op de aangekondigde maatregel. “We willen eerst de uitspraak van het kort geding afwachten dat de LHV tegen minister Klink heeft aangespannen”, aldus de woordvoerder van de LHV. (Zorgvisie – Jolande den Hollander)

Lees ook:

NZa onderzoekt bekostigingsstructuur huisartsen

Klink wil nieuwe financiering huisarts

Nurse Practicioners goede aanvulling op huisartsenzorg

LHV en Klink naar de rechter

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.