Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

OLVG kiest ERP van AFAS Software

Santeon-ziekenhuis kiest nieuwe cloudoplossing Leusden, 29 maart 2018 – Het OLVG, een van de grootste algemene ziekenhuizen in Nederland, gaat dit jaar de ERP-software van AFAS inzetten. Dit heeft als doel om bedrijfsvoering integraal te automatiseren middels een softwaresysteem. Het huis maakte al sinds 2010 gebruik van de eHRM-oplossing van AFAS.
Afas

Verbinding ERP en EPD domein

“Wij hebben gekozen voor AFAS omdat zij aangetoond hebben aanspreekbaar en bereikbaar te zijn voor onze wensen. Naast moderne software is een goed partnership onmisbaar voor een strategische keuze als deze”, aldus Jeroen van Roon, lid raad van bestuur van OLVG. “De software van AFAS stelt ons in staat om de domeinen van ERP en EPD met elkaar te verbinden en relevante stuurinformatie op dit zeer kritische punt te ontvangen.”

Versimpeling en verlaging

Gerben Eversdijk, commercieel Manager bij AFAS Software: “Het OLVG heeft een uitgebreide selectie doorlopen om de samenvoeging van twee systemen in een nieuw systeem te realiseren”. “Versimpeling van het applicatielandschap, eenvoud en flexibiliteit in het beheer en verlaging van de onderhoudskosten waren de belangrijkste eisen van het OLVG”.

Marktontwikkeling

Het OLVG gaat ook over naar de cloudoplossing van AFAS. Veel van de oudere softwaresystemen moeten nog de omslag maken van on premise naar de cloud hetgeen onevenredig hoge kosten met zich meebrengt. “De overgang naar AFAS Online, de cloudoplossing van AFAS, is eenvoudig. Op enkele na, draaien alle ziekenhuizen op AFAS Online. De functionele extra’s en onze prijsstelling stimuleren dit. Momenteel maken 39 van de 65 ziekenhuizen gebruik van onze software. In 1,5 jaar tijd zijn negen ziekenhuizen gestart met ERP”, aldus Eversdijk.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.