OLVG stuurt seh-patiënten ’s avonds naar huis

Tijdens het weekend wachten ziekenhuizen vaak met het naar huis sturen van patiënten tot de volgende werkdag. Hierdoor blijven bedden onnodig bezet. Het OLVG in Amsterdam start in september een proef waarbij wijkverpleegkundigen ’s avonds en in het weekend assisteren op de spoedeisende hulp om patiënten naar huis te begeleiden.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
maan400.jpg

Vanaf september kan de seh van het OLVG in de avonduren en in het weekend wijkverpleegkundigen oproepen wanneer een patiënt naar huis mag. De wijkverpleegkundige zal vervolgens tijdens haar dienst de zorgvraag van de patiënt in kaart brengen en zaken als hulpmiddelen en vervoer coördineren. De proef is in het leven geroepen door Cordaan, Evean en OLVG om de doorstroom op de seh te bevorderen en zal minstens drie maanden duren. Dat meldt vakblad Nursing.

Wijkverpleegkundigen
De proef met wijkverpleegkundigen op de seh is bedacht om de doorstroom op de seh te bevorderen. Ouderen blijven langer thuis wonen en

0
102

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.