Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

OLVG verkleint bestuur

Mark van Dorresteijn
Het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) heeft besloten het bestuur terug te brengen van drie naar twee personen. Dit betekent dat Anita Arts per 1 juli 2011, in overleg met bestuur en toezicht, de organisatie zal verlaten.
OLVG verkleint bestuur

De portefeuilles en aandachtsgebieden van de drie leden worden herverdeeld over de leden Douwe Hemrika en Peter van der Meer.

Optimalisatie

Het OLVG heeft tweeënhalf jaar geleden een driehoofdige raad van bestuur gecreëerd. Dat was toen een logische keuze. Anita Arts kreeg daarin de rol van Chief Operations Officer (COO). Inmiddels zijn veel verbeteringen in het ziekenhuis gerealiseerd en werkt het gekozen bestuursmodel niet meer optimaal. Het bestuur is tot de conclusie gekomen dat de rol van COO in een sterk gedecentraliseerd ziekenhuis zoals het OLVG, de komende jaren beperkt toegevoegde waarde heeft. Arts vertrekt daarom per 1 juli aanstaande bij het OLVG en bezint zich op een volgende uitdaging. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. het blijft een mannennetwerk, ze heeft het blijkbaar zo goed gedaan dat ze overtollig is geworden, dus waarom niet een andere functie binnen het bestuur zodat er een man en een vrouw in het bestuur zitting hebben. Geeft een mooie balans is het door veelal vrouwen bevolkte ziekenhuis

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.