Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

OM verdenkt bestuursleden Fuldauer

MAARSSEN - Het openbaar ministerie in Almelo verdenkt acht (oud) bestuursleden van de Fuldauer stichting van verduistering en valsheid in geschrifte. De stichting ondersteunt wooninitiatieven voor ouderen en gehandicapten

Volgens het OM hebben de bestuurders 900 duizend euro stichtingsgeld in eigen zak gestoken.

Opgezet

De stichting werd in de jaren opgezet door Arthur Fuldauer. Als huisarts maakte Fuldauer zich sterk voor een betere huisvesting van ouderen. Dit resulteerde in 1972 in de bouw van zorgcentrum ‘t Swafert in de Hengelose nieuwbouwwijk Groot Driene. Het 350 appartementen tellende complex werd in 1999 door de stichting van de hand gedaan voor een bedrag van circa 900 duizend euro.

Hoogbejaard

De inmiddels 84-jarige Fuldauer is sinds 1973 niet meer bij de stichting betrokken. In dagblad De Twentsche Courant/ Tubantia toont Fuldauer zich “verontwaardigd en boos” over de mogelijke malafide praktijken.

Fuldauer noemt de aantijgingen onzin. In hetzelfde blad zegt zijn advocaat Van Kampen: “In tegenstelling tot de beweringen van het OM lieten de bestuurders zich gewoon fatsoenlijk betalen voor diensten aan de stichting. Het geld stond wel degelijk in verhouding tot het werk.” (bron: ZorgVisie)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.