Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ommelander Ziekenhuis Groep start met ZorgDomein

Annelies Vermeulen
Met ingang van 1 december kunnen huisartsen patiënten elektronisch verwijzen naar de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG). ZorgDomein wordt gezien als de gouden gids van de huisarts, waarin deze per aandoening het actuele aanbod van het ziekenhuis kan vinden.
Ommelander Ziekenhuis Groep start met ZorgDomein

Naast de OZG zijn ook het Martini Ziekenhuis en het Universitair Medisch Centrum in Groningen aangesloten. Landelijk zijn 5000 huisartsen op ZorgDomein aangesloten. Zij kunnen via een beveiligde internetverbinding verwijzen naar vijftig ziekenhuizen en zeven ggz-instellingen in Nederland.

HIS

De huisarts kan ZorgDomein opstarten vanuit het Huisartsen Informatie Systeem (HIS).

In ZorgDomein worden de actuele toegangstijden voor een verwijzing naar een bepaald specialisme gepresenteerd. Tevens zijn per verwijzing het traject dat de patiënt in het ziekenhuis doorloopt en eventuele specifieke informatie over een afspraak, zichtbaar. De huisarts kan samen met de patiënt besluiten naar welk ziekenhuis de verwijzing plaatsvindt en de verwijsbrief digitaal naar het ziekenhuis sturen. Op de poliklinieken van de OZG worden de binnengekomen verwijzingen verwerkt. Op het afsprakenbericht dat de patiënt van de huisarts meekrijgt, staat vermeld hoe de afspraak bij de specialist tot stand is gekomen. Op dit patiëntenbericht staan tevens telefoonnummers en eventueel te treffen voorbereidingen vermeld. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

BovenIJ neemt ZorgDomein in gebruik

Jan Cooijmans vertrekt bij Ommelander Ziekenhuis Groep

Cooijmans: ‘Conflict bij Ommelander betreft één specialist’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.