Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ommelander Ziekenhuis sluit gynaecologie

Eind 2009 sluit locatie Delfzicht in Delfzijl van de Ommelander Ziekenhuis Groep haar klinische gynaecologie en de klinische kindergeneeskunde. De raad van bestuur heeft dit besluit moeten nemen vanwege het aangekondigde vertrek van vier gynaecologen.
Ommelander Ziekenhuis sluit gynaecologie

De gynaecologen Declercq en Van Zanten verlaten de locatie Delfzijl. Gynaecologen Van Drooge en Lo Sin Sjoe stappen op bij de locatie in Winschoten. Het vertrek van de gynaecologen is volgens bestuursvoorzitter Jan Cooijmans van de ziekenhuisgroep een toevallige samenloop van omstandigheden. “Er is zeker geen sprake van interne conflicten of iets desgelijks. Deze specialisten zijn ouder dan 65 jaar en hebben al geruime tijd geleden besloten iets anders te gaan doen. Vanwege de enorme krapte op de arbeidsmarkt hebben wij echter niet voldoende vervangers weten te vinden.” Vanaf december 2008 heeft het ziekenhuis intensieve wervingsacties in Nederland en in het buitenland uitgevoerd. In Nederland zonder resultaat. In Duitsland leverde de zoektocht slechts een specialist op.

Bereikbaarheid ziekenhuis

Het is volgens Cooijmans onvermijdelijk om te stoppen met de klinische gynaecologie en de klinische kindergeneeskunde in Delfzijl. Deze activiteiten worden nu bijgevoegd aan de klinische geneeskunde op de locatie in Winschoten. “We nemen twee maanden de tijd om de praktische kant van dit plan op orde te krijgen”, aldus Cooijmans. “Het is in ieder geval nu al duidelijk dat door de sluiting geen gedwongen ontslagen zullen vallen. Waarschijnlijk zullen sommige medewerkers wel op andere locaties moeten gaan werken.” Volgens Cooijmans ligt de bereikbaarheid van de locatie in Winschoten voor patiënten in de omgeving Delfzijl binnen de bereikbaarheidsnorm. “De zorgverlening voor zwangere vrouwen in de omgeving zal niet in gevaar komen.”

Arbeidsmarkt specialisten

Volgens Cooijmans zullen in de toekomst waarschijnlijk onvoldoende gynaecologen worden aangetrokken om de activiteiten in Delfzijl te hervatten. “Voor twee locaties heb je tien specialisten nodig. Wij hadden er zeven, waarvan nu vier vertrekken. Houd je drie over. We hebben in Nederland gezocht naar een gynaecoloog, maar met dertig vacatures was dat moeilijk.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees meer:

Loonexplosie voor klein deel medisch specialisten

Sie DeBesteDokter.nl voor medisch specialisten online

Nieuwe toets sluit buitenlandse arts buiten

sarbeidsmarktproblematiek

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.