Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Omring gaat energiestrijd aan

Bewoners en medewerkers van zorgaanbieder Omring gaan in het hele land deze winter zoveel mogelijk energie besparen. Zij worden tijdens de Energiestrijd uitgedaagd en ondersteund om op alle mogelijke manieren te besparen op hun energieverbruik zonder comfort in te boeten.
Omring gaat energiestrijd aan
Foto: ANP XTRA Les van Lieshout

‘Onze cliëntenraad is heel alert op energieverbruik in zorghuis Gollard’, zegt zorgmanager Tamara Kuijper van Omringhuis Gollards op Texel. ‘ Ik heb zelfs hele schema’s gekregen met tijden wanneer het licht aan en uit was. Prachtig! Voor mij, los van alle andere positieve effecten, een reden om mee te doen aan deze strijd. We gaan ervoor.’

 

Gasverbruik

De eerste Energiestrijd Zorghuizen vond  afgelopen winter plaats bij Omring. In drie maanden tijd wisten de 4 deelnemende huizen gemiddeld 15 procent te besparen op hun energierekening in vergelijking met dezelfde periode van het vorige jaar. Opzienbarend waren twee huizen die alleen op hun gasverbruik al ruim 20 duizend euro bespaarden. De nieuwe Energiestrijd loopt van 21 december 2013 tot 21 maart 2014. Op de eerste dag van de lente worden de winnaars bekend gemaakt en in het zonnetje gezet. Eneco stelt een extra prijs beschikbaar in de vorm van het ontwikkelen van een energiebespaarplan.

 

Maatregelen

Onder de maatregelen die bewoners en medewerkers nemen horen ’s nachts de verwarming uit, lichten uit in de centrale ruimte als er niemand meer is, meubilair niet pal voor de radiatoren en de boilers net anders instellen. Deze en nog veel meer kleine aanpassingen in het gedrag en in het gebouw tellen samen op tot een onverwachte flinke besparing. Tijdens de Energiestrijd vinden de bewoners en medewerkers van de zorghuizen elke week weer iets nieuws om energie mee te besparen en zo kans te maken op de overwinning.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.