Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Omscholen van werklozen naar woonbegeleiders succesvol

Ouderenzorgorganisatie de Stromen Opmaat Groep en Het Rotterdamse Werkgeversservicepunt DAAD melden veertien voormalig werkzoekenden omgeschoold te hebben tot ‘assistent-woonbegeleider’. In september volgt een tweede groep.
Omscholen van werklozen naar woonbegeleiders succesvol

De twee organisaties hebben de veertien mensen in een uitkeringssituatie klaargestoomd voor de ouderenzorg via een stage en leer/werktraject. In september staat er een tweede groep klaar om met dit traject te beginnen.

Persoonlijke aandacht

De Stromen Opmaat Groep schrijft in een persverklaring: “Na dit eerste traject kunnen de assistent-woonbegeleiders aan de slag bij een opdrachtgever. Zij verrichten werkzaamheden die bestaan uit het geven van persoonlijke aandacht, het verzorgen van voeding, het bereiden van maaltijden, organiseren van activiteiten, schoonmaken et cetera. Er zijn echter ook een aantal deelnemers die verdergaan met een opleiding op niveau 2 tot helpende. Daarnaast hebben we zelfs een deelnemer geïnspireerd om nu de opleiding SPW te gaan volgen. Het is goed om te zien dat deze mensen een doel hebben gekregen op het gebied van opleiding en werk.”

Begeleidend personeel

Hans Broere, manager van DAAD, meent: “Tegenwoordig hebben verpleeghuizen veel meer een ‘sociale factor’ dan vroeger. Dit is vaak het laatste adres waar mensen wonen en zij verblijven daar lang niet altijd om medische redenen. De vraag naar begeleidend personeel stijgt daarom snel, en ook natuurlijk door de vergrijzing. Door met trajecten als deze in te spelen op de vraag van werkgevers, kunnen wij hen voorzien van geschikt personeel.”

Loonkostensubsidie

DAAD voorziet werkgevers die aan dit project participeren van loonkostensubsidie en ook de kosten voor de opleiding neemt DAAD voor zijn rekening. Daarnaast verzorgt DAAD de selectie voor geschikte kandidaten. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

UItkeringsgerechtigden werken als alfahulp in Apeldoorn

ActiZ leidt werklozen op voor baan in zorg

‘Werklozen kunnen aan de slag in de zorg’

Thuiszorg leidt werklozen op

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.