Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Omstreden privékliniek Silhouet weer open

De onlangs gesloten privekliniek Silhouet in Weert en Breda gaat onder een andere naam weer operaties uitvoeren. De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft groen licht gegeven voor het hervatten van ingrepen. Dat meldt regionaal dagblad De Limburger.

Silhouet moest in in februari haar twee klinieken in Breda en Weert sluiten omdat de inspectie ‘onverantwoorde tekortkomingen’ constateerde. De lucht in de operatiekamer was niet steriel, het instrumentarium werd niet goed schoongemaakt en patiënten werden niet altijd in aanwezigheid van een anesthesist verdoofd. De kliniek heeft maatregelen genomen naar aanleiding van deze kritiek en kan weer openen. Er loopt echter nog steeds een onderzoek naar het handelen van de medisch specialisten van Silhouet.

Nieuwe naam

Silhouet krijgt vanaf volgende maand een andere naam en wil zich meer als medisch centrum voor kleine ingrepen gaan profileren. Op termijn wil de kliniek in Weert met het Sint Jans Gasthuis in Weert praten over eventuele samenwerking.

Vestiging Breda

De vestiging in Breda blijft gesloten. Binnen een half jaar wil Silhouet een nieuwe kliniek openen in gezondheidscentrum De Keen in Etten-Leur. Die kliniek krijgt twee operatiekamers waar onder meer buikwandcorrecties en spataderoperaties worden gedaan. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Privékliniek betwist oordeel inspectie

Inspectie legt twee privéklinieken stil

Privéklinieken stellen geschillencommissie in

1 REACTIE

  1. Heb vanochtend gebeld naar Silhouet in Weert en de dame die de telefoon afpakte ontkent alles van wat hierboven vermeld staat. Ze zijn niet dicht geweest. Dokter Vercouterern opereerd al weer 3 weken en ze krijgen geen andere naam ect. Ik ben hier geopereerd en zou nog een vervolgoperatie moeten krijgen maar met al deze leugens zie ik dat niet meer zitten.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.