Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Omzet vlakt af in gehandicaptenzorg

Het Brancherapport Gehandicaptenzorg 2012 is vrijdag gepubliceerd. De twee belangrijkste trends zijn een afvlakking van de omzetgroei en een daling van het aantal cliënten.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Omzet vlakt af in gehandicaptenzorg

De al in het vorige brancherapport gesignaleerde daling van het aantal extramurale cliënten zet door. De belangrijkste verklaring voor deze daling is de beperking van de toegang via onder meer de in 2009 ingevoerde pakketmaatregelen. Daarnaast wordt een groeiend deel van de extramurale zorg bekostigd via het persoonsgebonden budget (pgb), en daarover zijn geen gedetailleerde bestedingscijfers beschikbaar. Het aantal cliënten voor zorg met verblijf groeit wel nog steeds, al vlakt de groei wel af.


Lagere omzetgroei
De gehandicaptenzorg liet in 2011 een lichte omzetgroei zien. Met 2,4 procent is deze groei beduidend lager dan de groei van 6 procent die

2
21

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

 1. Tja , tisme wat . De groei van de economie vlakt al af, net als de de autoverkopen en de vergiftigde bijenvolken . Als alle , zichzelf onmisbaar achtende , gehandicapten met een ondermaats ……. E.Q. die zich nooit ergens waar dan ook in herkennen, ook een gehandicapten-indicatie en status krijgen , zou dan de afvlakking gestopt kunnen worden en in een weer hopelijk ‘gezonde’ BOOST , parallel aan de Balkenende-overschrijdingen van deze nieuwe indicaties , kunnen worden om..hoog gebogen ? ?

 2. Lees alle reacties
 3. ”een afvlakking van de omzetgroei en een daling van het aantal cliënten.” staat hierboven in het artikel.
  Het moet toch niet gekker worden.
  Dit wordt gebracht als een doodsbericht terwijl we daar blij mee zouden moeten zijn DALING AANTAL CLIENTEN.
  Zouden de raden van bestuur en de Bestuurderen van verpleeg en zorginstellingen — als grote graaiers — zich druk maken dat ze geleidelijk onder 2x de Balkenende norm komen. Heel jammer.
  Je ziet het ALLES KAN IN DE ZORG.
  HET KOST ALTIJD HEEL HEEL VEEL GELD EN HET MEESTE GAAT TEN KOSTE VAN DE PATIENT

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.