Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Onbegrip over kraamzorgstop Almelo

Mark van Dorresteijn
Het Medisch Spectrum Twente (MST) begrijpt niet waarom de Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) uitgerekend in Hengelo de bevallingen wil concentreren en de klinische kraamzorg in Almelo wil sluiten. Dat meldt TC Tubantia.
Onbegrip over kraamzorgstop Almelo

De concentratie betekent dat vrouwen in twee ziekenhuizen op korte afstand van elkaar kunnen bevallen, maar ook dat de regio Almelo een ‘witte vlek’ wordt op het gebied van klinische kraamzorg.

Concurrentie- en marktoverwegingen

“De keuze voor Hengelo kan ik alleen verklaren uit concurrentie- en marktoverwegingen”, meent bestuursvoorzitter Herre Kingma van het MST in het dagblad. Met andere woorden: angst voor het weglekken van patiënten van Hengelo naar het MST. Kingma: “Dat zag je gebeuren in de zomer toen Hengelo de kraamzorg drie weken dicht had. Aanstaande ouders kozen toen voor het MST, en niet voor ZGT Almelo.”

Overleg

Kingma had graag meegepraat met het ZGT maar zegt de nadrukkelijk keuze voor Hengelo niet te veroordelen. Wel zou hij graag uitleg willen. “Om die reden hadden we al eerder geïnformeerd: wat zijn jullie plannen? We hadden graag een rol gespeeld en samen gekeken hoe je een evenwichtige spreiding krijgt van de zorg. Jammer dat het niet is gebeurd.” De topman van het MST is het wel eens met de opvatting dat kraamzorg in beide ZGT-ziekenhuizen niet verstandig is.

ZGT

De Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) was nog niet bereikbaar voor commentaar. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Ik weet niet precies wat het adherentiegebied is van het ziekenhuis in Almelo, maar dat zal in de orde van 80.000 inwoners liggen. Zonder kraamzorg dus!! En lang niet alle vrouwen uit het adherentiegebied wonen op korte afstand van het ziekenhuis in Almelo, laat staan Hengelo. Marktwerking laat vrouwen in Noord Twente in de kou staan. Ik vind het een schande.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.