Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Onderhandelaarsakkoord cao ziekenhuizen

De bonden en werkgeversorganisaties hebben een akkoord bereikt voor een nieuwe driejarige cao voor de bijna tweehonderdduizend werknemers in ziekenhuizen.
Onderhandelaarsakkoord cao ziekenhuizen

Het akkoord omvat een loonsverhoging van 5,05 procent verspreid over de looptijd van de cao. Dat gaat stapsgewijs met 1 procent per 1 juli 2011, 0,55 procent per 1 oktober 2011, 1,5 procent per 1 juli 2012 en 2 procent per 1 juli 2013. Ook wordt de eindejaarsuitkering in de loop van deze cao opgebouwd tot een volledige dertiende maand; van 6,73 procent in 2010 naar 8,33 procent in 2013.

Werknemers

Werknemers van 58 jaar en ouder kunnen vrijwillig afzien van BAC-(Bereikbaarheid, Aanwezigheid, Consignatie)diensten. Bovendien wordt er vanaf 50 jaar al gekeken naar daadwerkelijke inzet en hersteltijd. De jeugdschalen worden geleidelijk afgeschaft. Er zijn bovendien afspraken gemaakt over de inzet van scholingsbudgetten.

Scholingsbudgetten

De cao heeft een looptijd van 36 maanden vanaf maart 2011 en zal Algemeen Verbindend worden verklaard. Zowel bonden als werkgevers zullen het onderhandelaarsakkoord de komende weken aan hun achterban voorleggen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Vakbond akkoord met cao ziekenhuizen

Orde vindt aanbod cao UMC ‘ondermaats’

Bonden ‘opgetogen’ over vrijheid in cao

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Volgens mij zit er een fout in de nieuwe CAO ziekenhuizen en dan in weergegeven treden in de salarissschalen. Neem bijv. voor 2011 uitgangspositie schaal 50 trede 3 (datum in dienst 1 januari) dan krijg je een vreemd verloop van salarisopbouw en gaan desbetreffende zelfs in 2013 ten opzichte van 2012 achteruit. Of zie ik het verkeerd?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.