Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderzoek signalen over ‘verwarde personen’

Het Trimbos-instituut gaat onderzoek doen naar de situatie rond ‘verwarde personen’ in de regio Flevoland. Dat naar aanleiding van de vele media-aandacht voor een vermeende toename van ‘verwarde personen’ - al dan niet op straat.
Onderzoek signalen over ‘verwarde personen’

Een recente inventarisatie van het Trimbos-instituut laat zien dat de signalen niet zo eenduidig zijn. De onderzoeker schrijven: ‘Verwarde mensen hebben een grote impact op de beeldvorming. Mede om die reden heeft de gemeente Almere ons gevraagd een inventarisatie en analyse te maken van de situatie in de regio Flevoland. In het onderzoek wordt in beeld gebracht welke informatie in de regio beschikbaar is over aantallen ‘verwarde personen’, over trendmatige ontwikkelingen, bemoeienissen van de instanties, de achtergronden van betrokkenen en de aard en achtergronden van eventuele incidenten. Ervaren knelpunten in de omgang, de zorgverlening en de maatschappelijke omstandigheden worden in kaart gebracht. Met betrokken instanties worden oplossingsrichtingen voor de knelpunten verkend.’

Geestelijke gezondheidszorg

Dossier met nieuws, opinie en achtergrond over de geestelijke gezondheidszorg (ggz). De artikelen gaan onder andere over de diverse zorgorganisaties, beddenreductie, e-health en de bekostiging.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.