Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderzoek Waterlandziekenhuis laat op zich wachten

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het toegezegde onderzoek van het Waterlandziekenhuis naar de handelwijze van een berispte orthopedisch chirurg, is nog steeds niet gestart.
Onderzoek Waterlandziekenhuis laat op zich wachten

Half maart liet het ziekenhuis weten snel onderzoek in te willen stellen nadat het Regionaal Tuchtcollege Amsterdam een orthopedisch chirurg twee berispingen oplegde.

Protest

Dokter Pavlov van de Maartenskliniek in Woerden heeft inmiddels de opdracht teruggegeven. Hij was door het Waterlandziekenhuis gevraagd de onderzoekscommissie voor te zitten. De advocaat van de orthopedisch chirurg in kwestie tekende daar echter protest tegen aan. Pavlov laat weten zich te hebben teruggetrokken omdat hij in de loop der jaren veel ‘missers’ van deze orthopedisch chirurg in zijn praktijk heeft gekregen. Overigens gebeurt het vaker dat chirurgen die specifieke wervelkolomoperaties uitvoeren, elkaars ‘missers’ behandelen, zegt Pavlov. “Het wereldje is heel klein”.

Onafhankelijk

Het Waterlandziekenhuis heeft inmiddels een persbericht uit laten gaan waarin staat dat het onderzoek nu echt binnenkort zal starten. De onderzoekscommissie zou voltallig zijn. Het onderzoek zal zich richten op de gehanteerde operatieve behandelmethode bij patiënten met rugproblemen en de gegeven voorlichting. De orthopedisch chirurg heeft voorlopig zijn werkzaamheden stilgelegd.(Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Zorgvisie Magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.