Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderzoeksbus met robot meet hersenactiviteit thuis

Sarah Berends
Technisch bedrijf Moog heeft in opdracht van de VU een robot ontwikkeld, die de hersenactiviteit meet van mensen met een hersenaandoening. Moog heeft dit in samenwerking met vervoerbedrijf Bierman gerealiseerd.
De robot
De robot

Moog, dat gespecialiseerd is in de technische ontwikkeling en productie van testsimulators, is benaderd door de VU in Amsterdam om een speciale robot te ontwikkelen. De robot kan door middel van een Electro Encefalogram (EEG) de hersenactiviteit meten van mensen met een hersenaandoening. De VU wil hiermee onderzoeken hoe het verloop is van de hersenaandoening op de lange termijn. Om de betrokkenen niet teveel te belasten met herhaaldelijke ziekenhuisbezoeken, gebeurt dit onderzoek bij de mensen thuis.

Onderzoeksbus

Aanpassingsbedrijf Bierman, gespecialiseerd in individueel rolstoelvervoer met een uitgebreid wagenpark, is benaderd door een vertegenwoordiger van Moog. In een gezamenlijk overleg met een team van de VU zijn alle wensen en eisen doorgesproken en is vervolgens een onderzoeksbus ontwikkeld waarin de robot van Moog bevestigd is.

Testbezoeken

De onderzoeksbus wordt op korte termijn geleverd aan de VU waarna de eerste testbezoeken bij mensen thuis zullen plaatsvinden.

Innovatie

Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. Hoe verschillende zorginstellingen of ondernemers hun weg vinden, leest u in het dossier innovatie.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.