Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderzoekscommissie Gemini bekend

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De leden van de commissie die de concentratieplannen van de cardiologen in Alkmaar gaat onderzoeken, zijn bekend.
Gemini Ziekenhuis.jpeg

Dat heeft de Noordwest Ziekenhuisgroep, met vestigingen in Alkmaar en Den Helder bekendgemaakt. 

Gemini Ziekenhuis
Onlangs hebben de raad van bestuur en het stafbestuur van Noordwest Ziekenhuisgroep besloten een onafhankelijke beoordeling aan te vragen van het functieprofiel van het Gemini Ziekenhuis. De namen van deze onafhankelijke deskundigen zijn nu bekend: Hein Abeln, partner bij Twynstra Gudde, Pieter Vierhout, chirurg, voormalig voorzitter Orde van Medisch Specialisten en voorzitter van de regieraad kwaliteit van zorg en Martin Jan Schalij, cardioloog in het LUMC. De commissie wordt begeleid door Martin Smeekes, directeur Veiligheidsregio Noord-Holland Noord en inhoudelijk adviseur van het gemeentebestuur Den Helder.

Functieprofiel
In het onderzoek wordt ook gekeken naar de overweging om de complexe meerdaagse cardiologische zorg te concentreren op locatie Alkmaar. Het onderzoek gaat naar verwachting enkele maanden in beslag nemen. Over dit concentratiebesluit is veel commotie ontstaan in Den Helder. De gemeenteraad kwam er speciaal voor terug van vakantie en het college van b&w heeft vorig week een brief gestuurd aan minister Schippers.

Dossier Kwaliteitsnormen
Om kwaliteit te garanderen stellen wetenschappelijke verenigingen kwaliteitsnormen op. Zorginstellingen proberen hier zo goed mogelijk aan te voldoen, terwijl verzekeraars over hun schouders meekijken….
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.