Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Online aanmelden bij Admiraal De Ruyter Ziekenhuis

Mario Gibbels
Sinds deze week is het mogelijk voor huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en verloskundigen om patiënten digitaal aan te melden voor spreekuren en onderzoeken bij het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis.
Online aanmelden bij Admiraal De Ruyter Ziekenhuis

Patiënten worden door de huisarts aangemeld met een digitaal bericht dat wordt ontvangen in het Elektronisch Ziekenhuis Informatie Systeem (EZIS). De betreffende polikliniek neemt vervolgens contact op met de aangemelde patiënt om een afspraak te maken.

‘Zorgportaal’

Huisartsen konden eerder al beschikken over Zorgportaal, een beveiligde internetverbinding waarmee huisartsen bijvoorbeeld onderzoeksuitslagen met het ziekenhuis konden uitwisselen. Nu is dit systeem echter uitgebreid met online aanmelden.

Zorgpaden

Huisartsen kunnen patiënten op deze manier ook aanmelden voor zorgpaden. Een zorgpad is een serie-afspraak waarbij de patiënt op één dag achtereenvolgens de juiste onderzoeken ondergaat gevolgd door een gesprek met de medisch specialist. Het behandeltraject wordt hierdoor sneller doorlopen.

Ook ouderwetse afspraak mogelijk

Digitaal aanmelden is alleen mogelijk voor artsen en patiënten in de regio van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis. Patiënten kunnen overigens ook nog gewoon persoonlijk een afspraak voor het spreekuur maken. (bron: Admiraal De Ruyter Ziekenhuis)

(ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.