Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Online afsprakensystemen ziekenhuizen blijven achter

Annelies Vermeulen
Bij veel ziekenhuizen ontbreekt de mogelijkheid om online een afspraak te maken of het werkt niet goed. Het Erasmus MC is een van de weinige ziekenhuizen waar online een afspraak kan worden gemaakt, en dan ook nog met het meest patiëntvriendelijke systeem.
Online afsprakensystemen ziekenhuizen blijven achter

Van de honderd Nederlandse ziekenhuizen, kan er nog maar bij 36 ziekenhuizen online een afspraak worden gemaakt. Er wordt bij veel ziekenhuizen wel aan gewerkt, maar er blijken nogal wat opstartproblemen te zijn.

Afspraken maken

De Consumentenbond geeft de voorkeur aan een systeem waarbij de patiënt zelf de dag en het tijdstip kan uitkiezen en daarna een bevestiging per email ontvangt. Ter bescherming van de privacy heeft de patiënt een patiëntnummer nodig en een DigiD om een afspraak te maken. Dat 36 ziekenhuizen een afsprakensysteem hebben, wil nog niet zeggen dat de techniek goed werkt. Toen de Consumentenbond afspraken probeerde te maken, ging het vaak mis. Er waren vooral problemen met de patiëntcode, registratiekosten of door foutmeldingen. Soms mislukten zelfs zes pogingen. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

Erasmus MC

Het Erasmus MC is een van de weinige ziekenhuizen waar online een afspraak kan worden gemaakt. Het makkelijkste is als een patiënt de dag en het tijdstip zelf kan uitkiezen en daarna een bevestiging per e-mail ontvangt. Dit systeem, dat de voorkeur geniet van de Consumentenbond, hanteert het Erasmus MC. Ter bescherming van de privacy heeft de patiënt zijn patiëntnummer nodig en ook een DigiD.

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Erasmus MC promoot internetafspraken

Online afspraken besparen Groot-Brittanië miljoenen

Online afspraken bij IJsselland Ziekenhuis

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.