Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Online begeleiding voor kinderen van verslaafden

Verslavingszorginstelling Brijder gaat jongeren begeleiden in de omgang met de verslavingsproblemen van hun ouders. Dankzij online cursussen leren jongeren voor zichzelf te zorgen en krijgen ze instrumenten om psychische problemen te voorkomen.
Online begeleiding voor kinderen van verslaafden

De cursussen gaan vanaf 17 maart van start. De online cursus vindt plaats in een gesloten omgeving op www.kopstoring.nl, met een vaste groep op vaste tijden. Deze groep komt acht keer online bij elkaar, waarbij zij anderhalf uur verhalen en ervaringen met elkaar delen. Naast het uitwisselen van ervaringen en tips, wordt van de jongeren ook verwacht dat ze oefeningen doen. Verder kunnen de jongeren gebruikmaken van een e-mailservice, informatie zoeken op de themapagina’s, ervaringen uitwisselen via het forum en ervaringsverhalen van anderen lezen.

Kopstoring

De online cursus kopstoring.nl heeft verschillende voordelen. De deelnemers zien vooral de anonimiteit en laagdrempeligheid als belangrijke pluspunten. Dit blijkt ook uit de mening van een deelneemster: “Het is wel vreemd om zo een cursus te volgen, maar ook een heel prettige en veilige manier. Je kunt gewoon thuisblijven en op de chat durf je toch meer te zeggen dan in real life. Je bent opener en je schaamt je minder omdat de andere cursisten je niet kunnen zien. Dat ik dan thuis kan blijven is ook ideaal. Je zit in een vertrouwde omgeving die je kent. Dat geeft toch een gevoel van rust. Ik ben al eerder op cursus geweest, maar dan in een echte groep waar je steeds bij elkaar kwam en elkaar zag. Maar ik doe toch echt liever zo’n online cursus. Dan durf ik meer te zeggen wat ik op mijn hart heb.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Verslavingszorginstellingen starten chatservice over alcohol en drugs

Brijder Verslavingszorg wint NIMA Marketing Gezondheidszorgprijs

12-Stappenmodel rukt op in verslavingszorg

Miljoen extra voor personeel verslavingszorg

Zorgmanager van het Jaar

Registreer u voor het congres Zorgmanager van het Jaar 2011 op 7 april

1 REACTIE

  1. hoe kan men online met de verslaafden omgaan het moet persoonlijk gebeuren en niet online persoonlijk werkt veel en veel beter.maar ja zij durven niet aan huis te komen dat is zo makkelijk gezegt.online te doen.deze kan gewoomweg niet het is gewoonweg makkelijk maar daar wordt geen verdere aandacht aan besteed en dat is jammer. erg jammer

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.