Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Online cursus vermindert suïcidale gedachten

Mark van Dorresteijn
Volwassenen met zelfmoordneigingen piekeren na een zesweekse online zelfhulpinterventie minder dan personen die de hulp niet krijgen. Dat blijkt uit promotieonderzoek van Bregje van Spijker.
Online cursus vermindert suïcidale gedachten

De cursus is relatief goedkoop en wordt zonder begeleiding van een psycholoog aangeboden. Wekelijks krijgen deelnemers nieuwe oefeningen aangeboden om het piekeren over zelfmoord onder controle te krijgen. Voorbeeld van een opdracht is het ‘piekerkwartier’, waarmee zij het piekeren proberen terug te dringen tot een aantal momenten.

Zelfmoordpreventie

De online zelfhulp is beschikbaar via 113online.nl, het nationale platform voor zelfmoordpreventie dat hulp en therapie biedt aan mensen die aan zelfmoord denken, maar ook aan naasten en nabestaanden. De online zelfhulp is bedoeld als eerste stap in het hulpzoekproces. Deelnemers worden verder aangemoedigd om ook hulp te zoeken bij de ggz, vrienden, familie of huisarts.
(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Stock xchng)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.