Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Online depressiebehandeling onder de basisverzekering

Mario Gibbels
Voor de behandeling van milde tot matige depressies heeft Innohealth een online 'Beating the Blues' gemaakt. Het College van Zorgverzekeringen heeft geconcludeerd dat deze multimediatherapie onder de basisverzekering valt.

“Met deze online therapie onder toeziend oog van een eerstelijns psycholoog worden meer mensen bereikt en kunnen wachtlijsten vermeden worden”, melden de initiatiefnemers. “Door eerder zelf aan de slag te gaan met het behandelen van depressieve klachten, kan voorkomen worden dat de klachten toenemen en mensen langere tijd uitvallen ten gevolge van hun klachten.”

Cognitieve gedragstherapie

Het programma werkt op basis van cognitieve gedragstherapie en is een multimedia vertaling van het behandelprotocol waar psychologen en psychotherapeuten mee werken bij cliënten met depressieve klachten. Vanaf 1 april kunnen mensen die verzekerd zijn bij Menzis met een milde tot matige depressie en een verwijzing van de huisarts naar een eerstelijns psycholoog voor deze behandeling. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.