Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Ontslag dreigt bij Thuiszorg Het Friese Land

Het bestuur van Thuiszorg Het Friese Land is bezig met een reorganisatie waarbij voor twintig medewerkers ander werk wordt gezocht. Dat zegt interim-directeur Klaas Kuilman.
Ontslag dreigt bij Thuiszorg Het Friese Land

Het Friese Land moet snijden in de ondersteunende diensten om het hoofd boven water te houden. De thuiszorgmedewerkers blijven in deze reorganisatie buiten schot. Voor veertig man kantoorpersoneel en enkele leidinggevenden wordt ander werk gezocht. Omdat het proces al langer loopt hebben inmiddels al zo’n twintig medewerkers zelf een andere baan gevonden.”“Ik kan niet zeggen hoeveel ontslagen uiteindelijk gaan vallen”, zegt bestuurder Kuilman. “We hebben een mobiliteitskantoor opgezet en gaan druk aan de slag om de overgebleven twintig medewerkers elders onder te brengen.” De zorgorganisatie voerde een maand geleden ook al een cliëntenstop in. Wekelijks moeten 25 klanten ergens anders thuiszorg aanvragen.

AWBZ-budget

De reorganisatie moet Het Friese Land omvormen tot een gezond bedrijf zonder cliëntenstop. De thuiszorginstelling is nu verliesgevend omdat het structureel per jaar te weinig AWBZ-geld van het zorgkantoor krijgt. Voor heel Friesland gaat het om een bedrag tussen de 7 en 10 miljoen. “We hebben aan het zorgkantoor om meer budget gevraagd, maar de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) verhoogt het budget voor de regio Friesland niet.” Voor 2006 kreeg de organisatie nog wel ruim een miljoen euro extra uit de knelpuntenprocedure. Voor 2007 krijgt de thuiszorg in Friesland de geleverde overproductie echter niet meer gecompenseerd. “AWBZ-organisaties in Friesland hebben volgens Kuilman allemaal problemen vanwege het krappe AWBZ-budget. Wij hebben geen vlees meer om in te snijden, we zitten nu echt tot op het bot”, aldus Kuilman. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Cliëntenstop bij thuiszorg Het Friese Land

‘Ook dubieus handelen bij Friese thuiszorg’

Thuiszorg Het Friese Land verlaat ActiZ

Friese Land wint WMO-rechtszaak

Friese gemeenten doen aanbestedingen overnieuw

3 REACTIES

  1. ik ben ontzettend kwaad hoe het nu gaat,ik ben jaren client,en dit verdienen ze niet het is allemaal om het geld,maar de hoge heren gaan wel uitgebreid te eten en meer van die dure dingen,begin daar eerst maar eens,en laat het eten en feestjes maar achterwege en steek dat geld in de thuiszorg,want het personeel op de werkvloer verdienen een enorme grote pluim voor hun werk kijk daar maar eens na nogmaals het personeel verdient die ENORME GROTE PLUIM want dit is schandalig.nienke k

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.