Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ontslagen bestuurder neemt genoegen met lager wachtgeld

De raad van toezicht van Rotterdamse zorgorganisatie Aafje heeft in onderling overleg besloten de arbeidsovereenkomst met bestuursvoorzitter Constant van Schelven te beëindigen. Van Schelven neemt genoegen met minder wachtgeld.
Ontslagen bestuurder neemt genoegen met lager wachtgeld

Van Schelven was sinds 1996 bestuursvoorzitter van Aafje en haar rechtsvoorgangers. Naar het inzicht van de raad van toezicht brengen de uitdagingen die de toekomst stelt aan Aafje de behoefte aan een andere samenstelling van de raad van bestuur met zich mee. De bestuurder respecteert die visie volgens de persverklaring en zal daarom zijn functie neerleggen.

Vertrekregeling

Van Schelven kan wettelijk gezien volledig aanspraak maken op een vertrekregeling zoals door de toenmalige raad van toezicht contractueel met hem is overeengekomen. Het uit 1996 daterende contract – dat onder het overgangsrecht van de Wet Normering Topinkomens (WNT) valt – kan juridisch gezien door de huidige raad van toezicht niet worden opengebroken. Maar gegeven de huidige maatschappelijke context en de situatie van Aafje heeft de raad van toezicht een nadrukkelijk appel gedaan op Van Schelven. Hem is gevraagd om in de geest van de huidige maatschappelijke normen, af te zien van een deel van deze regeling.

Herplaatsingsperiode

De bestuurder geeft aan de verzoek gehoor door met name af te zien van de contractueel overeengekomen herplaatsingperiode van één jaar en voor het overige genoegen heeft genomen met de destijds contractueel vastgelegde, sectorale wachtgeldregeling.

Werving

Aafje start de werving van een nieuwe bestuurder die samen met Evelyn Lindeman de raad van bestuur zal vormen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.