Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ontslagen bij thuiszorg Livio

Bij de Twentse thuiszorgorganisatie Livio verdwijnen dit najaar honderd fulltimebanen. Vanwege de marktwerking in de thuiszorg moet er structureel vijf miljoen euro worden bezuinigd, meldde voorzitter Hans Arnoldy van de raad van bestuur vrijdag.

De ontslagen vallen hoofdzakelijk in het bestuur, ondersteunende diensten en het management. Voorlopig blijft het uitvoerend personeel grotendeels gespaard. Volgens Arnoldy is de maatregel nodig om de dienstverlening van Livio aan haar cliënten op peil te houden en niet over enkele jaren failliet te gaan.

Abvakabo

Jan Kramer van Abvakabo FNV vindt de berichtgeving voorbarig. “We gaan pas 18 september met Livio om de tafel. Er zullen geen gedwongen ontslagen vallen.” Kramer zegt dat de problemen bij Livio niets met marktwerking, WMO of AWBZ te maken hebben. “Het zijn problemen in de sfeer van bedrijfsvoering”. (ZorgVisie – Wouter van den Elsen)

Links:

5000 banen weg in thuiszorg

Personeelsgebrek bij thuishulp Ede

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.