Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ontslagen Thebe na de zomer uitgevoerd

De Brabantse zorginstelling Thebe gaat na de zomer tweehonderd personeelsleden ontslaan. Het gaat zonder uitzondering om werknemers binnen de ondersteunende diensten van Thebe. Dat zeggen bestuurders Rob Stam en Karel Verweij van Thebe in het Brabants Dagblad.
Ontslagen Thebe na de zomer uitgevoerd
Foto: ANP Xtra

Volgens de bestuurders valt aan gedwongen ontslagen niet te ontkomen, zo schrijft het Brabants Dagblad. Als de huidige kabinetsplannen voor de zorg doorgaan, moeten voor 1 januari 2015 2.000 werknemers ‘afvloeien’ bij Thebe. Er werkten aan het begin van dit jaar 7.845 mensen bij de zorginstelling.

Reorganisatieplan
De ondernemingsraad (or) van Thebe buigt zich momenteel nog over het reorganisatieplan. De verwachting is dat bestuur en or het samen eens worden over de details van het plan. Heel anders ligt dat met de vakbonden en dan vooral met de Abvakabo FNV. Deze vakbond wijst gedwongen ontslag categorisch af. Volgende week praat het bestuur van Thebe met de Abvakabo.


Sociaal akkoord

Vorig jaar kon de reorganisatie bij Thebe niet doorgaan omdat er geen meerderheid voor het sociaal akkoord was onder de medewerkers. Van de 611 stemmers, heeft 48 procent van de thuishulpen positief gestemd. Omdat dit geen meerderheid was, moest de raad van bestuur zich gaan beraden op het vervolg en opnieuw met de vakbonden om tafel.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.