Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ontslagen thuishulpen Amstelring weer aan het werk

Mark van Dorresteijn
Ruim 350 van de vierhonderd thuishulpen van zorgorganisatie Amstelring die begin dit jaar zijn ontslagen omdat het werk in de gemeente Haarlemmermeer ophield, zijn weer aan de slag bij drie nieuwe zorgaanbieders in Haarlemmermeer. De overgang is daarom soepel verlopen, dat heeft de gemeente vrijdag gemeld.
Ontslagen thuishulpen Amstelring weer aan het werk

Vorig najaar ontstond er rumoer in Haarlemmermeer nadat bekend werd dat Amstelring de aanbesteding voor hulp in de huishouding had verloren. Het werk werd vanaf begin dit jaar overgenomen door de aanbieders Axxicom, FlexiCura en Tzorg. Amstelring zag zich genoodzaakt om vierhonderd thuishulpen te ontslaan. Bovendien was de vrees dat veel cliënten hun vaste hulp zouden kwijtraken.

Onterechte angst

Volgens de gemeente is die angst niet terecht geweest, omdat het grootste deel van de ruim 2100 cliënten hun vaste hulp heeft kunnen behouden. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Viva Zorggroep wil af van 650 thuishulpen

Thuiszorg Rotterdam schrapt 70 banen

Rechter: VWS mag thuiszorg niet extra korten in 2011

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.