Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties17

Ontslaggolf onder zorgbestuurders

In de top van de zorgwereld is een ontslaggolf gaande. Alleen al in de eerste helft van dit jaar zijn meer bestuurders van zorginstellingen de laan uitgestuurd dan in 2007.
Ontslaggolf onder zorgbestuurders

In het augustusnummer van Zorgvisie dat op 25 juli verschijnt, staat de achtergrond van deze ontslaggolf. Met portretten van ontgoochelde, thuiszittende topbestuurders. De ontslaggolf is sectorbreed, maar de piek zit bij de thuiszorginstellingen. Daar zijn complete raden van bestuur de wacht aangezegd. Door de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de aanbesteding raakten veel thuiszorgorganisaties vorig jaar in de rode cijfers met als gevolg dat veel bestuurders werden weggestuurd. Maar ook in de ziekenhuiswereld steeg het aantal gedwongen ontslagen.

Meer dan 2007

Het merendeel van de ontslagen bestuurders klopt voor juridische ondersteuning of coaching aan bij belangenbehartiger NVZD, Vereniging van bestuurders in de gezondheidszorg. NVZD-directeur Jan Aghina: “Het eerste halfjaar van 2008 hebben we al 48 leden geteld die onvrijwillig zijn vertrokken. Terwijl in 2007 het er in het hele jaar 32 mensen werden ontslagen. Naast onze leden zijn er ook nog ontslagen bestuurders die zich niet bij ons melden. Tel daarbij de verborgen ontslagen van mensen die aangespoord worden naar iets anders uit te kijken, weggepromoveerd worden of op een zijspoor worden gezet. Het ware getal ligt dus nog hoger.”

Marktwerking en zorgverzekeraars

De oorzaak van de vele ontslagen ligt volgens deskundigen aan de veranderde en risicovollere zorgwereld met marktwerking, kritische zorgconsumenten en veeleisende zorgverzekeraars. Maar huidige zorgbestuurders wordt ook verweten te weinig zelfreflectie te hebben, waardoor tussen raden van bestuur en management, medische staf of raad van toezicht sneller conflicten ontstaan.

Falende bestuurders

Hoogleraar Management en Organisatie in de gezondheidszorg aan de Universiteit van Tilburg (UvT), Jan Moen, ziet het ontbreken van reflectie in de top als hoofdoorzaak van falende bestuurders. “Daar besteden al die hoogopgeleide, intelligente, competente bestuurders veel te weinig aandacht aan. Hoe hoger mensen komen in een organisatie, des te minder tijd er aan zelfreflectie wordt gedaan.” Moen pleit voor goede intervisiegesprekken. “Als dit soort gesprekken niet standaard onderdeel worden van de bestuurswereld is het wachten op het eerste de beste conflict”, zegt Moen. (Zorgvisie – Dana Ploeger)

Download hier het artikel ‘Ontslaggolf zorgbestuurders’ uit Zorgvisie magazine:

Bekijk hieronder drie portretten van ontslagen zorgbestuurders

1. ‘Ik stop mijn energie niet in een club die niet wil veranderen’

2. ‘De eerste tijd kon ik niets, was ik helemaal murw’

3. ‘Je staat er opeens alleen voor’

Lees ook:

Ontslag 28 leidinggevenden Markenlanden afgewezen

Half miljoen voor ontslag bestuur Amphia

Gouden handdruk Zorgbalans Haarlem

Falende bestuurders gaan vrijuit

Miljoenenverlies leidt ontslag Meavita-topman in

17 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Hoe het vernielde leven van een onschuldig meisje wordt misbruikt voor het playboy-leventje van haar vader. (Hoe diep kun je als ouder zakken, oftewel “How low can you go?”)

  Harry Steijn is vooral bekend om zijn plakakties in de verschillende steden. Namens de stichting, die vernoemd is naar zijn nu 3-jarig dochterje Luciana plakt Harry Steijn het hele land door. Zijn doel is om bekend te maken welke wanpraktijken Bureau Jeugdzorg zich mee bezig houd. Zijn dochtertje Luciana is in het Deventer ziekenhuis slachtoffer geworden van een medische fout. Om deze fout te verdoezelen heeft het Deventer ziekenhuis Bureau Jeugdzorg ingeschakeld om de hele zaak in de doofpot te stoppen. Doordat het kind in een pleeggezin is geplaatst is er namelijk geen onderzoek mogelijk naar de fouten van het ziekenhuis. Het drukken van de posters en het voeren van de akties brengen bepaalde kosten met zich mee, Gelukkig bestaat er de stichting Luciana, waarmee Harry Steijn in staat is zich te kunnen financieren. Echter niet al het geld wat wordt gedoneerd aan de stichting Luciana wordt besteed aan nobele akties.
  De Dwaze Moeders hebben helaas moeten constateren dat Harry Steijn niet een man is van zijn woord. Afspraken en beloftes worden niet nagekomen en geld wat gedoneerd wordt aan de stichting gaat op aan een nieuwe luxe auto, hotelbezoek en prostituees. Geld, wat bedoeld is voor akties om de jeugdzorgpraktijken bekend te maken en kinderen een kans te geven op een betere hulpverlening, gaat gewoon in rook op. Luciana, het kleine onschuldige meisje die slachtoffer is geworden van de praktijken van de dokter Mengele van het Deventer ziekenhuis, wordt domweg in de steek gelaten. Steek gelaten door haar vader die liever de playboy wil uithangen, dan zich werkelijk wil inzetten voor de welzijn van zijn dochter.
  Wat is de motivatie van Harry Steijn om namens de stichting Luciana wild te plakken? Gaat het werkelijk om het belang van zijn dochter en andere slachtoffers, of heeft meneer een melkkoe gevonden in de vorm van de stichting? Een stichting genoemd naar zijn dochter Luciana, bedoeld voor alle slachtoffers van Bureau Jeugdzorg, waarmee vader goede sier wil maken bij hoeren, pooiers en criminelen. Hoe diep kun je als vader zakken? Waarschijnlijk hangt de stichting van Harry Steijn gewoon tussen zijn benen.
  en dan komt jaqulien met haar verhaal over liesbeth zonder bewijs…maar dit verhaal is wel WAAR!!!!
  en jaqulien jij bent mede schuldig luciana is beter af zonder jullie over de rug v haar proberen jullie geld te krijgen bah bah schande is het

 3. Noes PATTIMUKAIJ – Juridisch adviseur, 18-11-2008 – Nederland
  In dit geval zouden wij toch moeten afvragen en vragen aan Ernst Hirsch Ballin, de minister van Justitie, of het Amber Alert Nederland-systeem ook geldt voor de in Nederland actief opererende georganiseerde ambtelijke criminele organisatie bestaande Justitie, Raad voor de Kinderbescherming en Bureau Jeugdzorg die onschuldige minderjarige kinderen van onschuldige ouders ontvoeren en gijzelen en vervolgens met de medewerking van de kinderrechters worden deze gepleegde strafbare feiten gelegaliseerd in ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing van de minderjarige zoals deze hebben plaatsgevonden bij Jozua Pattimukaij, zoontje van juridisch adviseur Noes Pattimukaij en zijn vrouw Marieta Taal en ook bij Luciana de dochtertje van Harry Steijen en zijn vrouw Briega uit Deventer en bij nog vele andere onschuldige minderjarige kinderen die vermeld worden door Jan Hop van Lijst Hop in het Zwartboek van de Raad voor de Kinderbescherming. De minister van justitie en de minister van Jeugd en gezin Andre Rouvoet zijn hoofdelijk verantwoordelijk en aansprakelijk voor alle criminele handelingen van bovengenoemde georganiseerde Nederlandse ambtelijke criminele organisatie die minderjarigen in Nederland ontvoeren en gijzelen. En vervolgens worden de ouders ook nog gedwongen om maandelijkse betalingen te moeten verrichten aan LBIO te Gouda. En de zogenaamde ‘pleegouders’ die minderjarige ontvoerde en gegijzelde kind verzorgen krijgen daarvoor door de georganiseerde Nederlandse criminele organisatie ook nog een maandelijkse vergoeding. Hier is duidelijk sprake van KINDERHANDEL IN NEDERLAND met volledige toestemming en medewerking van de Nederlandse regering. Hier dient de ministerraad en de Tweede Kamer der Staten-Generaal dit gemelde probleem te onderzoeken en tevens een halt te roepen en alle onschuldige minderjarigen zo spoedig mogelijk althans op zeer korte termijn aan hun onschuldige ouders terug te geven door thuisplaatsing van de minderjarige bij de ouders. In dit verband dient tevens een strafrechtelijke onderzoek te worden verricht tegen de ambtelijke Nederlandse georganiseerde criminele organisatie met ontzetting uit hun ambt en levenslang geen ambtelijke werkzaamheden in overheidsdiensten mogen verrichten alsmede te worden veroordeeld tot levenslange opsluiting wegens psychisch gestoorde gedrag. In dit geval moeten de verantwoordelijke ministers direct met op staande voet oneervol ontslagen worden aangezien op grond van feiten dat zij al die criminele handelingen opzettelijk willens en wetens hebben toegelaten en zelfs in de hand hebben gewerkt waarbij in breuk zijn gemaakt op de bepalingen van artikelen 3, 8 en 10 EVRM en daarbij worden tevens ook de Rechten van het Kind bij het IVRK geschonden.
  ——————————————————————————–

 4. Ik ben de moeder van Luciana, en Harry Steijn is mijn vriend en de vader van Luciana. Wij worden benaderd door mensen dat jij Harry Steijn uitmaakt voor alles en nog meer, Nou ik zou hierbij graag een verklaring van jou willen hebben, want dit accepteer ik absoluut niet dat de vader van mijn kind Luciana zo vernederd wordt o.a. voor klootzak! Ik kan jou helemaal uitschelden en op een onrespecte manier behandelen, maar dit is mijn stijl niet! Als jij iemand wil uitschelden en weet ik niet wat nog meer dan moet je d’r wel een goeie reden hebben en dat heb jij in dit geval dus niet!!
  Het volgende is dat Liesbeth de Vries probeert onnodig wraak te nemen op Harry.
  Ik wil graag verklaren waarom Liesbeth dit gedrag vertoont.. Als je op haar eigen hyves leest dan zie je dat zij Harry voor alles en nog wat heeft uitgemaakt, maar alles is niet gebaseerd op waarheid, alleen maar op volle leugenens van een mens dat niet deugt in haar hoofd. Ze probeert haat te kweken tegen Harry, Ze maakt hyves en beschuldigd Harry met vele dingen wat niet klopt. Als je kijkt op haar site (retecol) kijkt dan lees je allemaal reacties van mensen die negatief beeld uiten over Liesbeth en als je op haar eigen site kijkt Liesbeth de Vries, mijn verhaal, dan kom je achter dat haar kinderen niet zomaar uit huis geplaatst zijn. Ze werkte bij webcamseks en dat haar ex het noodzakelijk vond om Kinderbescherming in te schakelen. Moeder van vier kinderen die bezig is met webcamseks en 0906-nummers zegt meer dan genoeg dat Bureau Jeugdzorg ten goede haar kinderen uit huis hebben geplaatst en dat vind ik meer dan terecht! Ik vind het knap van haar ex dat hij die melding heeft gebracht en dat de kinderen in veilige handhaven ligt. Dus ik heb geen medelijden met Liesbeth de Vries!!! Liesbeth de Vries heeft Harry Steijn benadert als journalist misdaad Jeugdzorg verslaggever. Ze heeft contact met hem opgenomen via zijn eigen hyves dat zij haar kinderen terug wil krijgen omdat de kinderen zogenaamd ten onrechte uit huis zijn geplaatst. Er zijn veel mensen die zij kent die ook met Bureau Jeudgzorg te maken hebben. Logisch dat mijn vriend Harry, de vader van Luciana, als journalist een verslag hiervan wil maken. Harry heeft mij hiervan op de hoogte gesteld en ik vind dit een prima plan om mensen te helpen die met Bureau Jeugdzorg te maken hebben, want onze dochtertje Luciana is hiervan een van de slachtoffers. Dus er worden afspraken gemaakt met Liesbeth de Vries en wat gebeurt er ???
  te ABSURD om dit te vertellen!!
  Liesbeth de Vries heeft relatie met John Turksa, hy is de vader van haar dochter Rebecca. Zij heeft hem leren kennen via een 0906-nummer ( sekslijn). De man heeft een goeie baan en om aan hem verbonden te blijven heeft ze een kind gemaakt van hem. MEvrouwtje de Vries ontdekte dat zij ongewenste vrouw is voor Dhr.Turksma. John Turksma wilde een relatie en een nieuw leven beginnen in Italie met Linda. Hy vindt dat Linda zijn droomvrouw is! Liesbeth weet zijn wachtwoord van zijn g-mail en zo komt ze erachter dat John haar wil verlaten voor Linda. Liesbeth kan hier niet tegen, ze probeerde in plaats van verslag maken voor HArry Steijn over Bureau Jeugdzorg van harry een crimineel maken! Liesbeth wilde dat Harry Steijn John Turksma vermoorden! Harry Steijn is hiervan geschrokken, hij geloofde zijn oren niet en wist gelijk dat Liesbeth niet deugt! Liesbeth vertelde Harry dingen over 0906-lijnen. Harry was hiervan van slag geworden. Toen Harry dit negeerde om mee te werken aan moord probeerde Liesbeth Harry te wraken! Zoals Harry afschrijven als crimineel en dit kun je verder lezen in haar blog, en dit betreur ik en Harry ook! Wij zijn enorm geschrokken. Alles wat in haar blog staat is geschreven met volle leugens. Ze probeert gelijk te krijgen en mensen opstoken tegen Harry. Maar jammer genoeg is dit haar niet gelukt.
  En op oog van de stichting gaat de stichting om de ziekte van Luciana (oms) en niet om Jeugdzorg-stichting hé ! Liesbeth maakt van alles en nog wat een zwarte lijst d’rvan! maar hier wordt aangifte van gedaan tegen Liesbeth, want wij accepteren dit soort gedrag niet en dat wij op onze eigen rug de kosten moeten betalen en zo’n grove beschuldiging (lasten en smaad) door Liesbeth de Vries en de naam van de stichting zwaar beschadigen. Dit is een strafbaar feit wat niet toegsestaan is in de wet.
  Er is hier aangifte van gedaan en als Liesbeth zo door blijft gaan dan krijgt ze meer dan problemen via de rechtzaken!
  Ik hoop dat je begrip hebt voor deze situatie en dat Liesbeth deugt voor geen meter.
  Ik wens je alvast merry x-mas and a happy new year !
  veel liefs,
  moeder van luciana

 5. HET LEVEN VAN MIJN DOCHTERTJE LUCIANA
  Elke dag zit je daar
  in je kamer met je traan
  denken aan alles denken aan je pijn
  moet het nou zo zijn
  waarom komt alles so hard
  heb ik dit verdiend of word ik gestraft
  waarom word mijn hart in stukjes getrapt
  Alles komt in 1 keer al die pijn al die verdriet
  maar beter word het maar niet
  kan ik mezelf wel verbeteren
  of moet ik gewoon gaan en zo blijven leven
  waarom hoort niemand mij waarom ziet niemand mij
  lijk ik nou echt so blij
  Of willen ze er gewoon niet voor me zijn
  ik wil mensen vergeven
  zien hoe ze zich verbeteren
  mijn hart is van lijm
  ik wil er voor andere zijn
  ma wie lijmt mijn hart
  waarom komt niemand even kijken
  hoe ze mijn barsten kunnen lijmen
  of op een dag komen en vragen hoe het gaat
  hoe het op dit moment staat
  maar nee niemand komt
  ik hou maar op en hou mijnn mond
  Luciana Ik weet dat je nu slaapt
  wil je weten hoe erg ik me zorgen om je maak
  Elk moment vraag ik me af hoe het met je gaat
  ik wil vragen hoe voel je je nu
  ma de antwoord is duidelijk
  je voelt je kut net als een leeg accu
  Ik wil so veel voor je doen
  maar de enige wat ik je kan geven is liefde en hoop!!
  ik hoop dat het genoeg is
  kan ik daarmee je barsten lijmen
  of alleen een glimlach laten verschijnen
  LUCIANA ik geef veel om je
  dat mag je weten
  ik wil je nooit kwijtraken
  never wil ik jou achterlaten
  Al zal jij wel gaan
  ik zal altijd bij de voordeur staan
  wachten op het terugkeer van jou
  het meisje waar ik zo veel van hou

 6. Sinds december 2002 bestaat Mappa Mondo Haaglanden, gelegen in Rijswijk (Zuid-Holland). Hier komen de meeste kinderen vanuit de Randstad, maar ook uit Zeeland. Mappa Mondo Haaglanden ligt in een rustige woonwijk tussen Oud Rijswijk en Den Haag en heeft een mooie grote tuin. Het huis is speciaal voor Mappa Mondo gebouwd.

  Nieuwste Mappa Mondo huis

  In het oude centrum van het Brabantse Waalre is in november 2006 het derde Mappa Mondo huis geopend. Het huis stamt uit 1900, maar is compleet gerenoveerd en van alle moderne gemakken voorzien. Achter het huis is een grote tuin, waar de kinderen heerlijk kunnen spelen.

  Huiselijke sfeer

  In ieder Mappa Mondo huis creëren wij een gewone, huiselijke omgeving, waarin de kinderen kunnen spelen, huiswerk maken, eten en slapen en kattenkwaad uithalen. Ouders/verzorgers en broertjes en zusjes, maar ook vriendjes en vriendinnetjes kunnen op bezoek komen. Dat stimuleren we ook!

  De manier waarop we de kinderen verzorgen, bespreken we met de ouders/verzorgers. We betrekken hen erbij, luisteren naar hun wensen en geven hen (zonodig) advies.
  dit is niet de waarheid!!!!!!!
  was het maar zo!!!!!!!!!!

 7. Marc de Hond keert terug bij publieke omroep – reactie john kleijn
  Marc de Hond keert terug bij Publieke Omroep
  HILVERSUM – Radio- en televisiemaker Marc de Hond keert terug bij de Publieke Omroep. Hij gaat vanaf november wekelijks op Nederland 3 een televisieprogramma presenteren voor omroep LLiNK. Het programma heet Expedition Unlimited. Dat heeft hij woensdag bekendgemaakt.
  De Hond (30) is eerder dit jaar voor opnames voor het programma naar Zuid-Afrika geweest. Hij omschrijft Expedition Unlimited als een ,,spannend avonturenprogramma”. Meer details over de inhoud mag de presentator nog niet geven. ,,Ik ben er echter erg trots op”, stelt hij. ,,De rol die ik erin speel, is mij op het lijf geschreven.”
  Marc de Hond werkte eerder als dj voor radio 3FM en Caz!. Ook presenteerde hij het nieuwsoverzicht in Goedemorgen Nederland en presenteerde hij een aantal jaar de Oscarnachten op Radio 1.
  In december 2002 raakte hij na een operatie aan een tumor in zijn ruggenmerg voor een groot deel verlamd. Over de moeizame periode van revalidatie schreef de dj het openhartige boek Kracht, dat eind augustus verschijnt.
  bron: AD
  (ANP)
  ==============reactie john kleijn ===========
  Het is een bijzonder gegeven dat hij dit toch allemaal neerzet. Het boek is een mooie weergave en is zeker het aanraden waard voor heel veel mensen.
  Maar zijn verlamming heeft hij te danken aan een medische fout(en) en helemaal dat er tot op heden nog steeds daarover gestreden wordt met beroepsgroep.

 8. Balkenende: Nederland zet ratificatie door – reactie john kleijn
  Balkenende: Nederland zet ratificatie door
  vrijdag 13 juni 2008 | 22:51
  Tekstgrootte
  DEN HAAG (ANP) – Nederland is teleurgesteld in de Ierse afwijzing van het nieuwe Europese Verdrag van Lissabon, maar gaat zelf door met de ratificatie van het verdrag.
  Premier Jan Peter Balkenende liet dit vrijdag weten. ,,Het Ierse nee betekent niet dat wij en andere lidstaten zouden moeten stoppen met het goedkeuringsproces.” Na de Tweede Kamer, die op 5 juni voor het verdrag stemde, volgt binnenkort de behandeling in de Eerste Kamer. ,,Er is geen reden om het wetsvoorstel in te trekken”, aldus de premier.

  bron: Gelderlander

  =======reactie john kleijn ==============
  DE politiek doet maar wat ze doen en niemand doet wat of houdt hen tegen.
  Eigen belang en dit over de ruggen van de burger.
  De grote puinhoop die er al is en dan wordt dit straks ook nog eens op Europees niveau.
  De burger gaat dit nooit accepteren dat eigenlijk door een handvol mensen die alleen in eigen belang handelen en van …… en niet het belang van de burger en straks de schade nog veel groter wordt.
  Het is toch een ongelovelijk gegeven dat de burger hierover niet mag beslissen, want in Nederland komt dit verdrag er niet als de burger mag kiezen.
  De wijze waarop dit allemaal gaat en hoe is een reden om zich ernstig zorgen te maken.
  De Nederlandse regering heeft duidelijk iets te verbergen in dit verhaal en hierover wordt goed gelogen en niet over geiinformeerd en /of onderzocht opzettelijk.
  Triest dat een land als nederland het geloof door de burgers en daarmee in de democratie heeft verloren door een grote groep verantwoordelijke bestuurders.

 9. waarheidsverhaal van moeder Brenda “Nachtmerrie” over ziekenhuis en jeugdzorg
  “Nachtmerrie”
  Wij hebben nu het zelfde met onze dochter.
  Lani is op 14-03-2008 geboren, met een geboorte gewicht van 3060 super goed geen probleem, maar na 2 en halve week ging ze spugen, dus na het ziekenhuis en werd er gezegd het is de spier van de maag dus op 17 maart na groningen om te opereren.
  Daar aangekomen, met een overdracht van het hardenberg ziekenhuis, dat ze gelijk aan de zonde moest voor het uitdrogen is ze na 6 uur aan de zonde gelegd er werd gezegt dat borstvoeding niet door de pomp mocht terwijl dit de lichtste voeding is, dus omdat ze 6 uur geen voeding heeft gehad was ze uitgedroogd en moest ze aan het infuus, terwijl wij heel vaak hadden aangegeven dat ze voeding moest hebben de borst heb ik aan geboden maar dat spuugde ze er weer uit.
  Waardoor wij met spoed de volgende dag een overplaatsing hebben aangevraagt, omdat we te horen kregen dat ze geen probleem met de spier had!!!!!
  Dus weer terug na hardenberg, op 4 april kregen we te horen dat ze een malrolatie van de maag had maar we gingen het aan kijken dus met de vraag kunnen we met haar na huis om te genieten dat mocht de zelfde dag.
  12 april weer op genomen omdat ze bleef spugen!!!!
  21 april zijn we weer over na Groningen gegaan om te opereren van de maag!!!!
  22 april kregen we te horen dat het niet de maag was!!
  We hebben tot 4 Juni daar gelegen en alleen maar ellende gehad!!!
  Ze lieten haar huilen en gooide de deur dicht geen tijd, ze hebben haar 1 dag van half 9 tot half 3 op bed laten liggen zonder maar een schone broek te geven wij kwamen net op tijd bij haar anders was ze gestikt in haar eigen speeksel, ( Normaal was ik er 24 uur per dag bij en liet haar niet alleen maar het was een hele lange kwesty aan het worden dus besloot 1 dag met overleg van de verpleeging dat ze voor haar gingen zorgen,dat ik na huis ging.
  Verder als de ouders aan het huilen waren zeiden ze glas hard tegen je we zijn er niet voor de ouders alleen maar voor de kinderen!!!!
  Vervolgens hebben ze haar die dag dat ik na huis ben gegaan 2 uur zonder voeding gelaten!!
  En nog veel meer te veel om op te noemen!
  Op 4 juni hebben we een overplaatsing aan gevraagtd omdat ze niet voor lani konden zorgen niets onderzochten waarom Lani aan het spugen was, dus zaten we liever dichter bij huis.
  Op 4 Juli woog Lani 3630 dus dat is bijna 3 en halve maand en kwa gewicht is dat heel erg slecht natuurlijk.
  We hebben nog tot 4 Juli in hardenberg gelegen, waarop we daarna na huis zijn gegaan, maar lani bleef spugen en kwam in gewicht niets aan!!
  12 juli zijn we weer na het ziekenhuis gegaan, en daar hebben we een rechtstreeks infuus in de bloedbaan gekregen, daar groeide ze goed op want we zijn van 3485 in twee weken tijd 400 gr gegroeid dus werd er ons gezegd dat we terug na Groningen moesten
  Dat wouden wij niet maar hebben de drol ingeslikt en zijn toch op 25 juli over gegaan na Groningen, daar zijn we heen gegaan omdat lani een lange lijn in de bloedbaan zou krijgen en niet omdat ze niet meer groeide.
  Vervolgens zijn we op 28 Juli na de IC gegaan omdat lani zo’n groei liet zien dat haar lichaam het niet aan kon dus om haar daar in de gaten te houden was beter!!
  Vervolgens werden wij op 1 augustus bij ons kind weg gehaald want ze hebben mij 3 keer in de keuken gezien, dat hebben ze laten controleren, en blijkt volgens hun dat ik heb gesaboteerd met de voeding door de voeding te verdunnen met water dus ondervoed mijn kind.
  Gek werd ik, ging door het lind, wij kregen te horen dat ik de ziekte munchhouse by proxy moest hebben dus door middel van dat lani ziek is eis ik de aandacht van de artsen, echt helemaal gek zijn die lui en ik moest afschijt van mijn meissie nemen en mag er nu 30 min per dag bij en 5 dagen per dag!!!!
  Ik weet niet waar ze het over hebben en dat ik bij mijn kind was was omdat zij niet voor haar konden zorgen.
  Donderdag hebben we een hoorzitting en krijgen we te horen hoe nu verder.
  Sorry wou even mijn verhaal kwijt ik kan alleen maar zeggen ik ben er voor mijn meissie geweest, en verder echt helemaal niets!!!
  Maar ben wel mijn meissie kwijt want de kinder rechter gaat voor 3 maand uithuis plaatsing, we hebben wel een advocaat de beste die er is, alleen je vecht tegen zo’n groot orgaan dat word heel moeilijk
  Ik hoop dat hier tegen dit soort dingen eens wat gedaan word want dit kan toch niet.
  We hebben allebij een goede baan bij justitie hebben een heel mooi huis betalen elke maand netjes ons rekeningen en vervolgens heb je er op deze manier mee te maken heel absurd

  Groetjes Brenda

 10. Moen schrijft: “Daar besteden al die hoogopgeleide, intelligente, competente bestuurders veel te weinig aandacht aan. Hoe hoger mensen komen in een organisatie, des te minder tijd er aan zelfreflectie wordt gedaan.”
  Zelfreflectie, ja, laten ze daar ook nog extra en apart (heisessietje!?) tijd aan gaan besteden. Het bewijst gewoon dat deze nullen NIET intelligent en NIET competent zijn. Een intelligent mens doet ‘onbewust’ dagelijks aan zelfreflectie. Wat mij betreft is het in 2008 t/m juli aantal ‘onvrijwillig vertrokkennen’ nog maar een fractie van het totaal dat er dit jaar nog uit moet. En de rest graag zonder gouden handdrukken en met verbod gelijksoortige functie elders weer te gaan bekleden.

 11. vorig bestuurder oftewel de ex voorzitter raad van bestuur kees van herwaarden doet hier een ongelovelijke schijnheilig en een onjuiste weergave van zijn verhaal. deze man is verantwoordelijk voor veel patienten die door zijn handelen onnodige schade hebben opgelopen . Van iets simpels tot aan de dood zoals mijn zoontje dimitri. http://www.dimitri.nu is hierdoor ontstaan en heeft meer dan 2 miljoen bezoekers inmiddels . Het is een ongelovelijk gegeven dat deze man nog een functie in de gezondheidszorg bekleed en helemaal nog wat voor functie ook nog. Hij hoort thuis in de gevangenis. Ik ben de vader van dimitri en ik beloof u dat ik dit niet ga en zal accepteren. Deze man beschadigd de gezondheidszorg en is een van de velen die letterlijk moeten verdwijnen binnen de gezondheidszorg.

 12. Eigen zakken vullen en dan weer vervolgens verder te gaan naar de volgende bevriendde aangeboden functie. Samen zullen we alles delen en dit over de rug van de goede zorg en veiligheid van de patiënt. Er moet een openbaarheid gaan komen wie deze personen zijn die zo ernstig schadelijk zijn voor de gezondheidszorg en waar deze barbaren ook weer vervolgens verder gaan schade veroorzaken.
  john kleijn

 13. Met portretten van ontgoochelde, thuiszittende topbestuurders.
  Hoeveel ontgoochelde werknemers zijn er momenteel niet uit de zorg verdwenen? Daar hoor ik niets over. Nu de vette jaren voorbij zijn,zijn bestuurders bezig elkaar de tent uit te vechten. En krokodillentranen plengen. Heb er geen medelijden mee.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.