Onverwacht 200 miljoen extra voor care

VVD en PvdA hebben in het demissionaire kabinet overeenstemming bereikt over extra geld voor de verpleeghuizen. Volgens de NOS willen ze boven op de al eerder toegezegde 100 miljoen euro dit jaar nog eens 200 miljoen euro extra uittrekken om de urgentste problemen in de verpleeghuizen op te lossen.
care400.jpg

Het geld is volgens de NOS bijvoorbeeld bedoeld voor extra uitzendkrachten in de zomer. Met name in die vakantieperiode hebben veel verpleeghuizen te kampen met een tekort aan personeel. Omdat het om geld voor dit jaar gaat, moet de lopende begroting worden aangepast. Dat gebeurt altijd in de Voorjaarsnota.

Over de verdeling van de eerder toegezegde 100 miljoen euro uitte brancheorganisatie ActiZ vorige week nog haar onvrede.

In een reactie laat brancheorganisatie ActiZ weten verheugd te zijn dat het demissionaire kabinet overeenstemming heeft bereikt over extra geld voor verpleeghuizen, bovenop de eerder toegezegde 100 miljoen. Op 6 april riep ActiZ

0
120

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.