Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oogbus van Oogziekenhuis wint Innovatieprijs

De Oogbus van het Oogzorgnetwerk en zorgverzekeraar CZ heeft de Oogfonds Innovatieprijs gewonnen. De Oogbus stopt op afspraak bij verzorgingshuizen om bewoners en buurtbewoners te onderzoeken op mogelijke oogafwijkingen.

Uit de eerste evaluatie blijkt dat dertig procent van de bezoekers van de Oogbus wordt doorverwezen naar de opticien, optometrist of huisarts. Bij hen zijn dan oogafwijkingen als staar en glaucoom geconstateerd, of ze hebben de verkeerde brilsterkte. In de Oogbus kunnen metingen van de oogboldruk, de oogsterkte en controle van de binnenzijde van het oog worden uitgevoerd. Het komende jaar verwacht de Oogbus 7000 personen te kunnen onderzoeken.

Oogziekenhuis Rotterdam

Het Oogzorgnetwerk is een initiatief van het Oogziekenhuis in Rotterdam. In verpleeg- en verzorgingshuizen is van de mensen met oogproblemen, zeven op de tien onnodig slechtziend. De Oogbus is zo succesvol dat wordt gedacht over de aanschaf van nog een bus. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Oogzorgnetwerk wil flink uitbreiden

Het Oogziekenhuis wint NVTG BouwAward

Oogziekenhuis Rotterdam genomineerd

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.