Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ook Tilburg gedaagd om WMO

Redactie Zorgvisie
TILBURG - Na Ridderkerk, Schiedam en Haarlem is nu ook de gemeente Tilburg gedaagd door zorgaanbieders die bij de aanbesteding van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) buiten de boot zijn gevallen. De Stichting Bejaardenzorg Oosterhout (SBO), Stichting

Riethorst/Stromenland in Raamsdonksveer en Huispitaal uit Oosterhout spannen een kort geding aan tegen de gemeente Tilburg. Ze vinden dat de gemeente hen op onterechte gronden heeft afgewezen voor de aanbesteding van de huishoudelijke verzorging. “We zouden geen ervaring hebben in gewoon poetswerk”, zegt Riethorst-bestuurder Frank Staal in BN/De Stem. “In feite doen we poetswerk mét zorg. Als je het meerdere kunt, kun je ook het mindere.”

Ten koste van de kwaliteit

Als de organisaties definitief buiten de prijzen vallen, gaat dat volgens hen ten koste van de kwaliteit van zorg aan de huidige cliënten, omdat ze hun vaste verzorgende verliezen. Volgens Staal kunnen cliënten in dat geval ook niet meer automatisch terugvallen op het centrale verzorgingscomplex voor personenalarmering.

Prijsvechter

Staal begrijpt wel dat de gemeente de zorg gunt aan de grote regionale aanbieder Thebe. “Maar dat een grote prijsvechter uit Noord-Nederland hier actief wordt, is extra zuur”, zegt Staal, doelend op Evean. De rechtszaken dienen op 13 en 16 november. (BN/De Stem)

Lees ook:

Evean wint door het hele land

Zorgorganisaties vechten WMO-aanbesteding aan

Ondoorzichtige constructies en lage prijzen (augustus nummer ZorgVisie)

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.