Meerdere gemeenteraadsfracties in Wormerland willen opheldering over een ontslagvergoeding voor directeur Hans Koster van zorgcentrum Torenerf in Wormer. Het Noord-Hollands Dagblad berichtte vrijdag dat Koster 278.000 euro meekrijgt omdat zijn functie door een fusie met een ander zorgcentrum verloren gaat.
‘De haren rezen mij te berge
Goed en helaas heel herkenbaar verhaal Jan C. Wie financiert de stichting Torenerf?? Als dit eigen geld is , prima regeling!!
Als dit overheids- en of AWBZ-geld is ,dan zou men kunnen stellen, dat hier verzorgingsgeld verkeerd wordt gedeclareerd . Zo langzamerhand kan men het old-boys-netwerk enigszins vergelijken met een …..crimineel organisa-tietje, gedoogd door bijvoorbeeld politici die zich een KWARTJE niet meer herinneren, maar nog wel net tijd kunnen vrijmaken als pensionado om een ing-rvt-bonusje te kunnen incasseren ??? Dit goede voorbeeld belet ook huidige politici om niet als klokkenluiders hier de bierkaai te bevechten ?? Gezond verstand en principes zijn net als oost en west ???
Ik hoef ze niet allemaal op te noemen maar het is toch diep en diep treurig de berichtgevingen over malversaties, fraude, wanbeleid, onverdiende enorme bonussen, onterechte en veel en veel te hoge salarissen, frauduleuze declaraties; en dat allemaal in de gezondheidszorg en met name in de zorg- en verpleegtehuizen. Slecht en corrupt bestuur heeft tot gevolg: ongemotiveerd, ONDERGEWAARDEERD en vaak ook slecht of niet opgeleid personeel in zorg- en verpleeginstellingen. Heel heel vaak wordt in zorg- en verpleeginstellingen door besturen gezegd: “Begrijpelijk dat u dat wilt voor uw partner, ouder of familielid maar DAT KAN FINANCIEEL niet. Mijn vrouw kreeg in 1979 MS en in 2008 een zeer zwaar herseninfarct op 64 jarige leeftijd (vierenzestig !!). Ik moet verder leven met de wetenschap dat het slechte leven in een verpleegtehuis een van de redenen is dat ze na vijf jaar diepe ellende ONLANGS uit het leven is gestapt (ophouden met eten en drinken; heeft 11 dagen geduurd) . Geen hand om haar heen, geen opbeurend woord, eenmaal wassen (als er tijd voor is) 20 minuten of langer op het toilet, slecht eten, nooit door het tehuis naar buiten en ga zo maar door. ’s Avonds liet ik ze achter met 2 verzorgsters in het gebouw. Duizenden angsten heb ik uit gestaan bij de gedachte aan brand of een epileptische aanval of opnieuw een infarct IN DE NACHT en daarbij veel en veel te weinig en geen goed opgeleide verpleging in de buurt. Bij brand was er niemand levend uit gekomen (120 bedlegerigen over de trappen !!!!!; lift mag niet).
Geen wonder dat de premies de pan uitrijzen, Overal moet op gekort worden maar de heren/dames van raden van toezicht etc en directueren worden goed beloont terwijl de lonen van de handen aan bed gekort worden. SCHANDALIG!!!
Altijd ophef over salarissen en vertrek premies.
Steeds weer opnieuw en in de praktijk blijft het doorgaan.
Altijd worden we hier achteraf mee geconfronteerd.
Waarom om kan dit, wie stopt dit?
Wie maakt nu die afspraken?
Ja de raad van toezicht voordat een bestuurder wordt aangesteld. (Rechtbank procedures daargelaten).
Dus ministrieel kunnen er mooie afspraken zijn gemaakt over salaris hoogte, maar ja een vertrekpremie valt niet onder die regeling.
Dus ministrieel zal ook geregeld moeten worden dat er in contracten geen vertrekregelingen mogen worden opgenomen. Hier hebben we als we er samen niet uitkomen de rechtbank voor.
Neem bestuurders ook maar aan met een contract van 4 jaar, met een mogelijkheid dit wederzijds na een jaar te kunnen beindigen.
Dit is de enige manier dat de cultuur in bestuurdersland in de zorg in Nederland veranderd.
Wie maakt de analyse over de periode 2009-2011 over wat dit de gemeenschap heeft gekost?