Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties10

Ophef rond column Sabine Uitslag over mantelzorg

Een weblog van CDA-Kamerlid Sabine Uitslag op de website van vaktitel Zorg en Welzijn doet nogal wat stof opwaaien. Naar aanleiding van uitspraken van Uitslag over mantelzorg woedt een felle internetdiscussie.
Ophef rond column Sabine Uitslag over mantelzorg

“Als jij je oude vader helpt met de steunkousen en je kookt zijn potje (gewoon wat extra’s van wat jezelf kookt voor je gezin of jezelf) is dat dan mantelzorg?”, vraagt het Kamerlid zich in de column af. Haar conclusie is dat “het juist hartstikke waardevol is als je de yogales moet afzeggen omdat je gaat koken voor een doodzieke vriendin. Veel mensen hebben het zo nog niet bekeken”.

Reacties

Duizenden mensen hebben via de sociale media hun verbazing geuit over de column van Uitslag. Reageerder Minydamhuis schrijft op zorgwelzijn.nl: “De afgelopen jaren heb ik veel uren moeten inleveren op mijn werk om toch te blijven zorgen voor mijn man. Wat wil de regering nu eigenlijk: de chronisch zieke zolang mogelijk thuis houden en de vrouwen of mannen die op wat voor manier dan ook moeten zorgen, moeten ook nog blijven werken, zoals het er nu voorstaat zelfs tot hun 67e. Ja, ik probeer al jaren om mij in tweeën te splitsen en het lukt mij nog steeds niet.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Toezicht: Sabine Uitslag

‘Professionals en mantelzorgers zijn collega’s’

Haagse Hogeschool stelt loctoraat Mantelzorg in

Mantelzorgers organiseren de hulp met Zorgsite

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

10 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Sabine,
  We leve niet in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Mantelzorgers moeten vele uren tijdens en na hun werk aan hulpbehoevenden steken c.q. wijden. Vanuit uw reactie kan ik helaas opmaken dat de verkeerde vrouw op de verkeerde plaats zit. Zo jammer… voor een ieder die het wel doorheeft.

 3. Mevrouw Uitslag pleegt wanprestatie:
  ze weet kennelijk niet waarover ze publiceert en toucheert wel een inkomen dienaangaande:in een normale arbeidsrelatie zou ze hiervoor ontslagen kunnen worden.
  Een antecedenten onderzoek bij aanstelling is lege artis verricht ?

 4. Geachte Mevr Uitslag,
  GAAT U eens met ouders praten met een kind met een beperking.
  GAAT U eens met partners praten met iemand met beginnende/of dementie.
  Bovenstaande: kunnen niet al mijmerend boven een eitje bakkend in Italie zich afvragen of ze nu met Mantelzorg bezig zijn.Door U steun aan de PVV VOOR het afschaffen van het PGB zullen deze mantelzorgers uberhaupt niet meer aan enige vorm van vakantie toekomen! Shame you, gaat U over bovenstaande de rest van U vakantie maar eens: ECHT mijmeren!!!!! Kijk eens verder dan je eigen glazen stolpje in Den Haag, en luister eens naar de belangenorganisaties Per Saldo, Mezzo, Naar keuze etc etc. Vertrouwen komt te voet, en gaat te paard!
  U bent nu wel echt door het ijs gezakt.
  HBO/V als de definitie van: mantelzorg (vraag) in Uw Eindexamen had gestaan, was de UITSLAG GEZAKT!!
  Met zulke uitspraken van een kamerlid KAN/EN MAG het CDA niet instemmen, hier moet door het CDA krachtig stelling tegen worden genomen.

 5. Sabina Uitslag moet gecorrigeerd worden door onze voorzitter. Zo communiceren wij niet over de zorg dat moet zorgvuldiger. Het probleem van de zorgkosten is niet gebaat bij dit optreden. Is zij daartoe wel in staat ? Kom op mevrouw de voorzitter wijs Sabina de juiste plaats.
  CDA lid

 6. Deze Sabine is graag op tv op de radio in beeld dus…Maar het gaat om de inhoud. En die mis ik bij Sabine! Ze zegt eigenlijk wat het CDA denkt en ze heeft kennelijk niet door, of het gebeurt volgens afspraak ?, dat ze Schippers en Van Zanten helpt door eerst onrust te stoken en dan maar eens te kijken hoe het volk spartelt en tegengas geeft…En uiteindelijk blijkt het dan allemaal anders bedoeld, verkeerd te zijn opgepakt, etc…En onderwijl zijn onnodig veel mensen in de stress en geraakt. Maar ze roept wat de PVV ook wilde roepen! En daar was het haar waarschijnlijk om te doen. Zo gaat het tegenwoordig in de politiek. Wie het hardst schreeuwt die krijgt de aandacht en het doet er niet toe als je mensen daarbij kwetst! Sabine kan beter weer gaan zingen!

 7. CDA en VVD proberen de burger door dit soort columnpjes alvast voor te bereiden op het feit dat mensen met een handicap niet op hulp van de staat hoeven te rekenen. En Uitslag, ach die is gewoon een mooie, lachende marionet van Maxime Verhagen en co.

 8. Logische strategie van het CDA. Sabine is met voorkeurstemmen gekozen door mensen die met een ander lichaamsdeel stemmen dan de rest van de CDA stemmers, en die bij mantelzorgers denken aan verpleegsters met een speciale mantel. Zij kreeg daarom de taak om dit onverkoopbare beleid te verkopen. De schade voor Sabine zou wel eens mee kunnen vallen vanwege haar achterban, voor wie PGB’s niet spelen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.