Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Opleiding verpleegkunde stelt numerus fixus in

Dit jaar is voor het eerst een numerus fixus ingesteld voor de opleiding Verpleegkunde aan de Hanzehogeschool Groningen. Dat meldt regionale omroep RTV Noord. De numerus fixus is noodzakelijk om de kwaliteit van de opleiding Verpleegkunde te kunnen waarborgen.
Opleiding verpleegkunde stelt numerus fixus in

Afgelopen schooljaar was er in Groningen nog plek voor 370 studenten, aankomend schooljaar voor slechts 300 studenten. Op 15 mei waren er al 297 aanmeldingen. Ondanks de maatschappelijke behoefte aan verpleegkundigen is de beperking van het aantal opleidingsplaatsen nodig om studenten een goede begeleiding en een goede stageplek te kunnen bieden, zei bestuursvoorzitter Henk Pijlman al eerder tegen RTV Noord.

Loting

Dit jaar loten bijna 41 duizend scholieren voor 26.381 plaatsen aan een hbo- of universitaire opleiding. Dat zijn 2400 kandidaten meer dan vorig jaar, liet de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) die de loting regelt, weten. Deze week krijgen de studenten te horen of ze ingeloot zijn voor één van de opleidingsplaatsen van hun droomstudie. Ze krijgen via een e-mail de uitslag van de loting.

Afschaffen

Misschien is dit wel de laatste keer dat er voor een studie geloot moet worden. Het kabinet heeft plannen om de numerus fixus af te schaffen en scholen en universiteiten hun toekomstige studenten zelf te laten selecteren. Onduidelijk is nog of dat volgend studiejaar al gaat gelden. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld © ANP Lex van Lieshout)

Lees meer:

Jonge arts moet toch betalen aan opleiding

Opleiding voor HBO-verpleegkundigen van start

Specialisten in opleiding voeren actie

1 REACTIE

  1. Juist de mensen aan het bed hebben vaak één op één begeleiding nodig. Op dit moment worden er vaak lange stages in verpleeghuizen georganiseerd. Maar opleidingen voor niveau 4 zijn bedoeld voor de zorg aan het ziekenhuis bed. HBOV-ers zouden managers willen worden.Mappendragers genoeg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.