Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Opmerkelijke berichten van 2008

Redactie Zorgvisie

April

Totaal rookverbod personeel Medisch Spectrum Twente

Het wordt werknemers van het Medisch Spectrum Twente verboden om op het ziekenhuisterrein te roken. Voor bezoekers en patiënten komen er twee rookruimtes, maar personeel mag daar geen gebruik van maken. Buiten roken wordt ook taboe. Net als roken in de eigen auto als die op het ziekenhuisterrein geparkeerd staat.

Mei

Deventer Ziekenhuis wil af van oudere vrijwilligers

Het Deventer Ziekenhuis wil af van alle vrijwilligers die ouder zijn dan 80 jaar. Binnen een paar maanden is er voor hen geen plek meer. De komende jaren wordt de maximumleeftijd in het Overijsselse Ziekenhuis geleidelijk verder verlaagd tot 70 jaar in 2012.

Juni

Beslaglegging op villa Bart V, oud-topman Icare

De fiscale opsporingsdienst Fiod-ECD onderzoekt een miljoenenfraude bij thuiszorgorganisatie Icare uit Meppel. Voormalig Icare-topman Bart V. zou 1,3 miljoen euro in eigen zak hebben gestoken. Justitie vermoedt dat hij privé heeft geprofiteerd van de verkoop van onroerend goed van Icare.

Claudia Zuiderwijk in d’r négligé

Van doktersromannetjes en televisieseries weten we dat het er in ziekenhuizen gepassioneerd aan toe kan gaan. Zeker wanneer de voorzitter van de raad van bestuur niet bang is om haar natuurlijke charmes in de strijd te gooien. Zo is Zorgmanager van het Jaar Claudia Zuiderwijk van de Tergooiziekenhuizen in het sociaal jaarverslag 2006/2007 te zien in een bevallig nachtponnetje. Of IC-verpleegkundige Harm van Orden haar hart sneller laat kloppen, wordt wellicht in de volgende editie onthuld.

Verpleeghuis kort op koekje bij de koffie

Geen rauwkost als maaltijdcomponent, geen appelmoes en vruchten, maar eenmaal per week een ei en door de week geen koekjes bij de koffie. Dit is het Spartaanse rantsoen voor bewoners van verpleeghuis De Horst in Emmen. De facilitaire dienst in het verpleeghuis heeft het budget voor maaltijden en versnaperingen fors overschreden, en moet nu de buikriem aanhalen. Zelfs het suikerbrood en het extra bolletje op zondag zijn verleden tijd.

November

OR hekelt ‘bonusauto’ ziekenhuisbestuur.

Het bestuur van Ziekenhuisgroep Twente ligt onder vuur van de ondernemingsraad na de aanschaf van vier auto’s voor het managementteam. De directieleden en managers van de ziekenhuisgroep met locaties in Almelo en Hengelo hebben de auto gekregen als ‘beloningselement’, terwijl er een investeringsstop geldt.

Terug naar jaaroverzicht

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.