Oppositie wil verplichte accreditatie zorgbestuurders

Binnen drie tot vijf jaar zullen duizend zorgbestuurders geaccrediteerd zijn. Die verwachting sprak minister Schippers afgelopen donderdag uit tijdens het Algemeen Overleg over goed bestuur in de zorg. De oppositie betwijfelt of dit doel gehaald zal worden omdat de accreditatie niet wettelijk verplicht is. SP-Kamerlid Henk van Gerven vreest bovendien dat met het accrediteren van zorgbestuurders een papieren schijnzekerheid wordt geschapen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
henkvangerven400.jpg

Een accreditatie wordt niet wettelijk verplicht voor zorgbestuurders. Schippers wil dat accreditatie de norm wordt in de sector en verwacht dat binnen een aantal jaar veel bestuurders een accreditatie zullen aanvragen. Als dit op termijn blijkt tegen te vallen, zegde Schippers de Kamer toe de mogelijkheid van een verplichte accreditatie te laten onderzoeken.

Fleur Agema
Voor PVV-Kamerlid Fleur Agema is dit niet streng genoeg. ‘Natuurlijk willen we nu al dat het een verplichting wordt. Als je de bestuurlijke missers uit het verleden op een rijtje zet, weet je dat een toets voor goede bestuurders in de zorg cruciaal is. Er

0
94

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.