Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

OR hekelt ‘bonusauto’ ziekenhuisbestuur

Het bestuur van Ziekenhuisgroep Twente ligt onder vuur van de ondernemingsraad na de aanschaf van vier auto's voor het managementteam. De directieleden en managers van de ziekenhuisgroep met locaties in Almelo en Hengelo hebben de auto gekregen als 'beloningselement', terwijl er een investeringsstop geldt.

Volgens voorzitter van de ondernemingsraad Atie de Bruijn is een interne memo van de OR in de pers terecht geraakt. “In die memo stellen wij het personeel op de hoogte van het feit dat wij problemen hebben met de aankoop van die auto’s. Het betreft immers managers die een taak hebben met betrekking tot interne processen en de afstand tussen de twee ziekenhuizen is ook niet buitensporig”. Op 1 juni is door de Ziekenhuisgroep Twente een investeringsstop ingelast. Volgens het bestuur is de aanschaf van vier nieuwe dienstauto’s goedkoper dan een kilometervergoeding voor de ritten. Dit acht de ondernemingsraad ‘niet waarschijnlijk’.

Zorgmanagers

De ondernemingsraad van de Ziekenhuisgroep Twente heeft inmiddels een advocaat in de arm genomen om te kijken of de verstrekking van de dienstauto’s nietig te verklaren is. “Dat is zo’n beetje het enige wat wij kunnen doen, want als OR heb je niet zoveel te zeggen”, aldus De Bruijn.

Gezond budget

Volgens woordvoerster Ineke Lantinga van Zorggroep Twente gaat het bestuur in gesprek met de OR over deze kwestie. Het beeld in de media dat de ziekenhuiscombinatie absoluut geen geld meer zou hebben is volgens haar volstrekt onjuist. “Wij schrijven weer zwarte cijfers. We hebben een gezond budget.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Raad van Toezicht Ziekenhuisgroep Twente stapt op

Letselschadebureau vestigt zich in Twenteborg

Twenteborg schoot tekort bij onderhoud apparatuur’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.