Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

OR Philadelphia schort juridische stappen op

In het overleg tussen Philadelphia, de bonden en de ondernemingsraad (OR) is overeenstemming bereikt over de inzet van een externe accountant. Deze accountant zal onderzoek doen naar de verschillende interpretaties van de cijfers waarop het herstelplan is gebaseerd. In afwachting van dit rapport neemt de OR van het concern voorlopig nog geen juridische stappen.

De vakbonden riepen tijdens de gesprekken van gisterenavond tussen de partijen op voor een derde onderzoek naar de cijfers van Philadelphia. De precieze opdracht van dit rapport wordt nu door de partijen gegeven en geformuleerd. Het onderzoek dat door het bureau BDO wordt uitgevoerd, zal naar verwachting enkele weken duren. Gedurende het onderzoek wordt de uitvoering van het herstelplan opgeschort. De bestuurder heeft zich bereid verklaard om het besluit van 5 januari (namelijk de invoering van het herstelplan) te heroverwegen wanneer de uitkomsten van bovengenoemd onderzoek daartoe aanleiding geven.

Ondernemingskamer

De OR heeft op haar beurt verklaard gedurende het onderzoek de juridische stappen naar de Ondernemingskamer op te schorten, met inachtneming van de termijn die de Wet op de Ondernemingsraden daarvoor stelt.

Personeel

Alle drie partijen hebben aan het eind van het overleg verklaard dat er eerste stappen zijn gezet wat betreft het herstel van vertrouwen in elkaar. Partijen zijn zich goed bewust dat er nog veel nodig is om het vertrouwen van de medewerkers terug te winnen, maar dit is een goed begin. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

SP: ‘Bestuur Philadelphia moet onder curatele’

Nieuw onderzoek inzet gesprek bonden en Philadelphia

Philadelphia schrapt 330 arbeidsplaatsen door malaise

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.